•  
  • Online servisi

    • 23. juli 2019. | utorak |
    Održano 31. Evropsko takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”: Osnovci u Češkoj osvojili četvrto mesto PDF Štampa El. pošta

    [sigplus] Critical error: Image gallery folder galerije/31szos is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

    U organizaciji Svetske automobilske federacije (FIA) i Češkog automobilskog kluba kao domaćina (UAMK), u petak 23. septembra, u gradu Ústí nad Labem (Češka) održano je 31. Evropsko takmičenje u poznavanju saobraćaja. Auto-moto savez Srbije sa ponosom dočekao je naše reprezentativce, koji su baš kao i prethodne godine, zauzeli četvrto mesto na ovom prestižnom takmičenju osnovaca.
    Kao pobednici našeg nacionalnog takmičenja ″Šta znaš o saobraćaju″, koje AMSS tradicionalno organizuje već skoro pola veka, na ovogodišnjem evropskom takmičenju Srbiju su predstavljali Nikola Jović iz Niša, Miljana Veselinović iz Niške Banje, Petar Lukić iz Sremske Mitrovice i Leonela Cifrić iz Ruskog Krstura, koji su u pratnji nastavnika Nenada Jovića, Biljane Gavrilović i Zdenka Šomođi, trenera Dušana Todorovića, kao i generalnog sekretara AMSS Predraga Đurđeva pokušali da savladaju ozbiljne protivnike iz čitave Evrope.
    Naime, naš četverac nastupao je u veoma jakoj konkurenciji FIA klubova iz 23 evropske zemlje:  Albanija, Monako, Rumunija, dva kluba iz Nemačke, Finska, Crna Gora, Slovenija, Slovačka,  Bosna i Hercegovina, Francuska, Hrvatska, Letonija, Litvanija, Mađarska, Norveška, Austrija, Poljska, dva kluba iz Rusije, Švajcarska, Bugarska i Češka.
    Prvo mesto pripalo je Letoniji (klub LAMB) sa ukupno 612 poena, drugi su bili osnovci iz Rusije (klub RAS) i treće mesto pripalo je domaćnima ovogodišnjeg takmičenja - Českoj (UAMK) sa ukupno 604 poena. 
    Tradicionalno nadmetanje učenika u poznavanju saobraćajnih propisa i veštini vožnje bicikala predstavlja kontinuirani oblik saobraćajne edukacije dece, sa ciljem da se najmlađi učesnici u saobraćaju na pravi način nauče saobraćajnoj kulturi. Stoga, predstavljajući Republiku Srbiju na ovom takmičenju, naši osnovci pokazali su da se u našoj zemlji dosta ulaže u saobraćajno obrazovanje najmlađih, jer su i ove godine zauzeli mesto među najboljima. 
    AMSS nastaviće kao i do sada da organizuje nacionalna takmičenja “Šta znaš o saobraćaju” kako bi svake sezone sve više škola i dece učestvovalo u tradiciji započetoj pre 46 godina.
    {gallery}/galerije/31szos/{/gallery}
     
 •