•  
  • Online servisi

    • 23. juli 2019. | utorak |
    DOČEK U VLADI REPUBLIKE SRBIJE PDF Štampa El. pošta

    [sigplus] Critical error: Image gallery folder galerije/docek is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

    Reprezentacija Srbije učenika četvrtog i petog razreda osnovnih škola osvojila je četvrto mesto na 31. Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja koje se ove godine održalo u organizaciji Svetske automobilske federacije (FIA) i Češkog automobilskog kluba kao domaćina (UAMK) u gradu Ústí nad Labem u Češkoj. Tim povodom organizovan je svečani doček osnovaca u zgradi Vlade Republike Srbije, na kom su najuspešnije iz naše zemlje dočekali potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, v.d. direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević i predsednik AMSS Mirko Butulija.
    Ministarka Zorana Mihajlović istakla je da svi zajedno treba da ulažu u saobraćajnu edukaciju najmlađih u našoj zemlji, i naglasila da osvojeno četvrto mesto na ovom prestižnom takmičenju prestavlja dokaz da se uspeh i požrtvovan rad uvek isplate. Za nas nije važno samo što su naša deca osvojila nagradu, već pre svega to što na pravi način učimo decu o saobraćaju, rekla je ministarka Mihajlović naglasivši da će se u narednom periodu mnogo više baviti ovim pitanjem.
    Agencija za bezbednost saobraćaja podržaće sve aktivnosti namenjene povećanju nivoa bezbednosti saobraćaja na putevima, istakla je v.d. direktorka Jasmina Milošević i dodala da ovakvi projekti imaju za cilj drastično smanjenje broja nastradalih osoba u saobraćaju na putevima, a posebno dece kao najugroženijih učesnika u saobraćaju.
    AMSS nastaviće kao i do sada da organizuje nacionalna takmičenja “Šta znaš o saobraćaju” kako bi svake sezone sve više škola i dece učestvovalo u tradiciji započetoj pre 47 godina. Ponosni smo na naše reprezentativce koji nas svojim uspehom motivišu da i dalje ulažemo u obrazovanje najmlađih učesnika u saobraćaju, istakao je Butulija i naglasio da će ova deca zajedno sa decom iz Zavoda za vaspitanje dece i omladine danas prisustvovati predavanju na temu bezbednosti u saobraćaju.
    Podsetimo, u veoma jakoj konkurenciji FIA klubova iz 23 evropske zemlje, na ovogodišnjem evropskom takmičenju Srbiju su predstavljali Nikola Jović iz Niša, Miljana Veselinović iz Niške Banje, Petar Lukić iz Sremske Mitrovice i Leonela Cifrić iz Ruskog Krstura, koji su pokušali da savladaju ozbiljne protivnike iz čitave Evrope.
    Takmičenje “Šta znaš o saobraćaju” je tradicionalno nadmetanje učenika u poznavanju saobraćajnih propisa i veštini vožnje bicikala koje predstavlja kontinuirani oblik saobraćajne edukacije dece, sa ciljem da se najmlađi učesnici u saobraćaju na pravi način nauče saobraćajnoj kulturi.                                

    {gallery}/galerije/docek/{/gallery}

     
 •