•  
  • Online servisi

    • 23. juli 2019. | utorak |
    AMSS SA GP MOTO TIMOM PONOVO NA SVETSKOM ŠAMPIONATU PDF Štampa El. pošta

    [sigplus] Critical error: Image gallery folder galerije/gp_moto is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

    U  Auto-moto savezu Srbije u Ruzveltovoj 18, održana je konferencija za medije na kojoj je prezentovan tim koji će predstavljati Srbiju na  najprestižnijim i najstarijim auto-moto trkama izdržljivosti na svetu “24 Heures Moto”.
     
    Predsednik AMSS Mirko Butulija, istakao je da AMSS uložio dosta napora kako bi naša zemlja imala svog predstavnika na ovom prestižnom takmičenju i tim povodom izrazio zahvalnost pojedincima koji su učestvovali u stvaranju reprezentacije koja će braniti boje naše zemlje, na fizički ali i psihički izuzetno zahtevnom takmičenju. Dobra saradnja koju AMSS ima sa klubom iz BiH, omogućila nam je da imamo tim koji će voziti pod zastavom naše zemlje, budući da su takmičari nekadašnji članovi Bosanskog auto-moto kluba. Osvajači drugog mesta na prošlogodišnjem evropskom takmičenju u disciplini izdržljivosti, na prestojećem svetskom šampionatu voziće pod licencom koju je obezbedio AMSS, i nadam se da će i pored napora koji ih očekuju, uspeti da završe takmičenje, istakao je Butulija.
     
    Pomoćnik predsednika AMSS za moto sport, Božidar Mihailović, istakao je da je ponosan što su se ogroman rad i zalaganje isplatili, jer je samo učešće na ovako prestižnom takmičenju uspeh koji dovoljno govori za sebe. Pored činjenice da moto trke izdržljivosti spadaju u najzahtevniju klasu Moto GP takmičenja, uz veliki rad koji su članovi tima uložili kako bi obezbedili učešće na ovom šampionatu pod okriljem AMSS, nastavljamo tradiciju pojavljivanja na međunarodnim takmičenjima  i verujem da imamo reprezentaciju kojom možemo da se ponosimo, istakao je Mihailović.
     
    Vozači tima AMSS- TRB Vidra Team Serbia, Dragan Ljubinković i Dalibor Miletić, izrazili su zahvalnost AMSS na podršci, i istakli da se nadaju da će takmičenje biti uspešno, bez obzira na vremenske uslove ali i druge izazove koji su pred njima.
     
     
    Srpski tim se sastoji od 15 ljudi, koji će pratiti takmičare - Dragana Ljubinkovića, Željka Pavlovića i Dalibora Miletića. Oni će 15. aprila voziti prvu od četiri trke u nizu, u okviru 40-og FIM svetskog Šampionata u izdržljivosti, koje se tradicionalno održava u gradu Le Mans u Francuskoj, na stazi Sart dugačkoj 13,65 kilometara. Auto-moto savez Srbije, kao član Međunarodne federacije moto klubova - FIM, ovim nastavlja da ulaže napore sa ciljem razvoja i promocije moto sporta, u zemlji  i  inostranstvu.
     
    {gallery}/galerije/gp_moto/{/gallery}
     
 •