•  
  • Online servisi

    • 18. juni 2019. | utorak |
    Najboljima na Ušću uručeni pehari! PDF Štampa El. pošta

    [sigplus] Critical error: Image gallery folder galerije/usce_2017_08_02 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

    Ušćem su u nedelju ponovo odjekivali zvuci motora i navijanja ljubitelja automobilizma. Legendarna kružna auto trka “Nagrada Beograda 2017” u organizaciji AMSS, Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije (SSS) , uz podršku AMS Osiguranja (AMSO), i pokroviteljstvo Grada Beograda, okupila je preko 100 takmičara i brojnu publiku.

    Konkurencija je bila jaka, i pravo uživanje za poznavaoce automobilizma. Spektakl za sve koji su bili u prilici da posmatraju vožnju na ušću Save i Dunava, na legendarnoj stazi na Ušću dugačkoj 2.325 metara. Najboljima nakon šest sati uzbudljive i napete vožnje dodeljeni su pehari u svim klasama, kao i za plasman u Centralnoevropskoj zoni i za nacionalne šampionate Srbije i BiH.
    Predsednik AMSS Mirko Butulija dodeljujući pehare najboljima, u klasi D4 – 1600 prvoplasiranom Nenadu Saviću, u klasi D4 – 2000 i Zoranu Kastratoviću, istakao je “Ponosan sam što smo uspeli da vratimo trofej Beograda na mesto koje mu pripada”.

    Ovogodišnji šampioni Nagrade Beograda u Nacionalnom šampionatu su: u klasi I Nikola Lazarević, klasi II Dušan Nastasijević, klasi III Vuk Radenković, klasi IV Nenad Savić, klasi V Uroš Brkić, klasi IX Darko Božilović. U disciplini “Kup fića” , kup 1, pobednik je Savo Jančević a u kupu 2 Nikola Ekmeščić.
    Na zadovoljstvo mnogobrojne publike, uz mnogo adrenalina, na Ušću je trka prošla bez incidenata , takmičenje je prošlo u odličnoj atmosferi i fer sportskoj borbi.

    {gallery}galerije/usce_2017_08_02/{/gallery}

     
 •