•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   • AUTO-MOTO SPORT PDF Štampa El. pošta

    RALLY SERBIA - TRADICIJA KOJA SE NASTAVLJA

    Auto-moto savez Srbije, tradicionalno, organizuje jedno od najznačajnijih automobilskih takmičenja na ovim prostorima, RALLY SERBIA, koji se boduje za FIA Evropski kup-Istok, sa koeficijentom 10, FIA Trofej centralno evropske zone, reli Šampionat Bugarske i reli Šampionat Srbije, a okuplja najuspešnije reli vozače iz Srbije i inostranstva.

    RALLY SERBIA je u zvaničnom kalendaru Svetske automobilske federacije, FIA, a organizuje se uz pomoć Ministarstva omladine i sporta.

    Sve je počelo davne 1967. godine kada je u organizaciji Akademskog auto-moto kluba održan prvi YU Reli. Aktivisti ovog kluba nisu tada znali da će se njihovi snovi ostvariti i da će YU Reli postati tradicionalno i najznačajnije takmičenje automobilsta na prostorima bivše Jugoslavije i šire i da će se bodovati za prvenstvo Evrope. Od 1988. godine organizaciju ovog takmičenja preuzima Auto-moto savez, koji YU Reli vodi veoma uspešno i dovodi ga do ocene 10, najvećeg koeficijenta u regionalnom šampionatu ovog dela Evrope, a od 2008. godine vozi se pod imenom Serbia rally.

    Neke brojke same za sebe govore o obimu i veličini organizacionog poduhvata najznačajnijeg relija u državi, nekada zvanog YU Reli, a danas RALLY SERBIA, od njegovih prvih kilometara do danas.

    Najduža trasa relija bila je duga 2522 km, u prvoj godini bodovanja za prvenstvo Evrope 1972. godine. Najveća zbirna dužina specijalnih ispita iznosila je 435 km, a istovremeno i najveći broj njih, 44, održan je 1985. godine. Najviše posada sa starta, njih 115, krenulo je na 12. YU Reli, a najmanje, samo 9 ih je stiglo na cilj 1976. godine.

    Tradiciju našeg relija stvarala su velika imena svetskog automobilizma kao što su šampioni Evrope - Pinto, Verini, Klajnt, Rusling, Kvaizar, Blahna, Ferjanc, Krupa, Kolev, Iliev, Jereb, Dončev Hirvonen... Veliki doprinos su dali i reli vozači sa ovih prostora Božić, Paliković, Kizmič, Vitman, Savić, a u knjigama ostaće zabeležena i pobeda jedne ženske posade iz Italije Donatele Tominz i Gabriele Mamolo. Itinereri ovog relija su bili trasirani putevima cele bivše Jugoslavije, a reli je startovao, između ostalih mesta i iz Portoroža, Kopra, Poreča, Bosanskog Broda, Tivta, Sarajeva, Beograda, Užica, Bajine Bašte. Poslednjih godina Reli Srbija vozi se uglavnom na terenima Tare, Valjeva, Divčibara, a u prethodne dve godine i na stazama oko Beograda- Avala i Košutnjak.

    Održavanje ovako visokog nivoa relija je uvek velika obaveza i izazov za AMSS kao organizatora koji iz godine u godinu nastoji da unapredi ovo takmičenje i afirmiše i razvija automobilski sport u našoj zemlji.

    44. RALLY SERBIA

    44. Rally Serbia

    Nakon dva dana uzbudljive vožnje na terenima Divčibara, Valjeva, Avale, Topčidera i Lisovića u nedelju 26. juna 2011. godine završen je 44. RALLY SERBIA, u organizaciji Auto-moto saveza Srbije.

    Brojni ljubitelji automobilskog sporta pozdravili su učesnike relija iz Srbije, Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Italije na beogradskom Trgu republike na ceremonijalnom startu 24. juna, kao i na cilju, u nedelju, 26. juna 2011. godine..

    Ovo automobilsko takmičenje datira još od 1967. godine i jedno je od najznačajnijih u ovom delu Evrope, a boduje se za FIA Evropski kup-Istok, sa koeficijentom 10, FIA Trofej centralno evropske zone, reli Šampionat Bugarske i reli Šampionat Srbije.

     

    Vozilo se ukupno 15 specijalnih brzinskih ispita na atraktivnim lokacijama na području Valjeva, Divčibara , Avale, Lisovića i Košutnjaka. Ukupna dužina itinerera bila je 565 kilometara, a dužina specijalnih ispita 201 kilometar.

    Kao što se i očekivalo, u generalnom plasmanu trijumfovale su posade iz Bugarske. Pobednik ovogodišnjeg 44. RALLY SERBIA je Dimitar Iliev sa suvozačem Yanaki Yanakievim. Drugo mesto osvojila je posada Gyosev/Spasov, dok je treće mesto pripalo posadi Donchev/Jordanov.

    Najbolje plasirana posada iz Srbije, Petrović Vladan/Kondić Srđan, završili su ovaj reli na petom mestu.


    U okviru 44.RALLY SERBIA vozila su se i dva relija koja se boduju za Šampionat Srbije. Pobednik prvog relija je Vladan Petrović sa suvozačem Kondić Srđanom, na drugoj poziciji bila je posada Rabrenović/Radivojević, a trećeplasirana - Višnjić/Lukić. U nedelju je vožen drugi reli za Šampionat Srbije, a prvo mesto pripalo je posadi Lekić/Ivković, drugo Petrović/Kondić, a na trećem mestu bila je posada Zečević/Konstatinović.

     

    Pridružujući se antidoping kampanji koju sprovodi Svetska automobilska federacija, FIA, AMSS je organizovao da svi takmičari prilikom verifikacije dobiju potrebne informacije i uputstva, kao i listu zabranjenih supstanci u automobilskom sportu.

    Generalni sekretar AMSS, Aleksandar Nikačević, izrazio je zadovoljstvo što je reli protekao bez problema i što su svi takmičari bezbedno stigli do cilja. On je, u ime organizatora, pozvao sve ljubitelje atomobilskog sporta na sledeći, jubilarni 45. RALLY SERBIA, naredne godine i izrazio očekivanje da će AMSS dobiti potrebnu podršku u nastojanju da unapredi ovo takmičenje i tako dalje nastavi da razvija automobilski sport kod nas.

    43. SERBIA RALLY

    ZAVRŠEN 43. SERBIA RALLY

    Nakon dva dana žestoke borbe na terenima Valjeva, Divčibara, Lisovića, Košutnjaka i Avale, na stazi dugoj 675 km i uz 18 specijalnih brzinskih ispita, večeras je svečanom dodelom pehara ispred Skupštine grada Beograda završen 43. Serbia rally u organizaciji AMS Srbije.

    Od 39 ekipa koje su juče ujutro startovale, takmičenje je završila 21 posada. Vremenske prilike bile su izuzetno loše tokom jučerašnjeg dana na području Valjeva i zahtevale su od vozača maestralnu vožnju i snalaženje po kiši i nevremenu praćenim gradom. Srećom, nije bilo većih problema iako je iz bezbednosnih razloga otkazan šesti specijalni ispit.

    Osim najpoznatijih reli vozača iz ovog dela Evrope, ljubitelji automobilizma uživali su i u majstorijama svetskog vicešampiona Mike Hirvonena koji je očekivano postizao najbolja vremena.

    U generalnom plasmanu za Šampionat Evrope - kup Istok, prvo mesto je pripalo posadi iz Bugarske Gyosev Petar i Spasov Dimitar, drugo rumunskoj ekipi Tempestini Marco i Pulpea Dorim, a na trećem mestu su, takođe, Bugari Iliev Dimitar i Yanakiev Yanaki.

    Kada je u pitanju Šampionat Srbije u generalnom plasmanu na prvoj poziciji je Miko Hirvonen sa suvozačem Jarmo Lehtinenom, drugo mesto pripalo je posadi Petrovic Vladan/Kondic Srdjan, a treće posadi Rabrenovic Vladica/Radivojevic Radmil.

    Više informacija na zvaničnom sajtu - http://www.serbiarally.rs/

     

     

    * * *

     

    17.06.2010.

    43. SERBIA RALLY

    AMS Srbije i ove godine organizuje najznačajnije reli takmičenje sa tradicijom koja datira od davne 1967. godine, SERBIA RALLY.

    Ovogodišnji, 43. SERBIA RALLY, boduje se za tri šampionata - Evropski reli kup- Istok sa najvišim koeficijentom 10, Šampionat Srbije i Šampionat Bugarske.

    Posle četrnaest godina, start i cilj ponovo su u Beogradu, pa će mnogobrojni ljubitelji brzina moći da pozdrave najbolje reli posade ovog dela Evrope, kao i majstora reli vožnje, Mikko Hirvonena, koji će po prvi put biti naš gost sa svojim WRC vozilom. Biće to jedinstvena prilika za sve ljubitelje automobilskog sporta, Beograđane i goste glavnog grada da pozdrave aktuelnog vicešampiona sveta.

    Održavanje ovogodišnjeg relija pomogli su kompanija Telenor, kao zlatni sponzor, AMS Osiguranje, kao srebrni i Srpska Banka, kao bronzani sponzor. Ostali sponzori su Glass servis, AMSS Centar za motorna vozila, Beograd put, AMSS Poslovni sistem, menjačnica Panter i CMC turistička agencija.

    43. Serbia rally vozi se pod pokroviteljstvom Svetske automobilske federacije, FIA, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta i Skupštine Grada Beograda.

    Sve je počelo davne 1967. godine kada je u organizaciji Akademskog auto-moto kluba „Akademac” održan prvi YU Reli. Od 1988. godine organizaciju ovog takmičenja preuzima Auto-moto savez, koji YU Reli vodi veoma uspešno i dovodi ga do ocene 10, najvišeg koeficijenta u regionalnom šampionatu, da bi se od 2008. godine vozio pod imenom Serbia rally.

    Tradiciju našeg relija stvarala su velika imena svetskog automobilizma kao što su  šampioni Evrope - Pinto, Verini, Klajnt... Veliki doprinos su dali i reli vozači sa ovih prostora Božić, Paliković, Kizmič, Vitman, Savić, Petrov, Kolev, Iliev, Jereb, Dončev ...

    Na atraktivnoj lokaciji ispred Skupštine grada Beograda, u petak 18. juna, program počinje u 17,30 h , a tačno u 18,01 h startovaće moćne mašine. Voziće se ukupno 18 specijalnih brzinskih ispita i to prvog dana, na putevima Valjevo-Divčibare-Valjevo (specijani ispiti Rajković, Divčibare i Lastra), a drugog dana reli se vozi na području Beograda - specijalni ispiti Košutnjak, Lisović i Avala. Ukupna dužina itinerera je 675 kilometara. Cilj i proglašenje pobednika biće takođe ispred Skupštine grada u nedelju, 20. juna od 18,30 h.

    Više informacija na zvaničnom sajtu - http://www.serbiarally.rs/    AUTO MOTO SPORT
    tel. 011/333-1114
    e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
    kontakt: Dragan Škrnjić


    Korisne adrese:

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •