•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    


   • Ispravno vozilo bezbedno vozilo PDF Štampa El. pošta

    Auto-moto savez Srbije u saradnji sa Upravom saobraćajne policije i Asocijacijom tehničkih pregleda organizovao je od 25. do 30. novembra 2013. godine tradicionalnu akciju besplatne provere tehničke ispravnosti - “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”.

    Kao i uvek do sada, pred početak zimske sezone, vozači su mogli da BESPLATNO provere tehničku ispravnost svojih automobila na velikom broju linija tehničkih pregleda širom Srbije.

    AMSS nastoji da kroz ovu Akciju razvije naviku kod vozača da redovno kontrolišu tehničku ispravnost automobila i budu sigurni da u saobraćaju učestvuju s potpuno ispravnim i bezbednim vozilima. Akcija se organizuje dva puta godišnje, pred letnju i zimsku sezonu i jedna je od najznačajnijih za povećenje nivoa bezbednosti saobraćaja.

    Vlasnici vozila kod kojih su pronađene neispravnosti, nisu bili sankcionisani, već im je ukazano na nedostatak i potrebu da kvar otklone u što kraćem roku.

    Prema rezultatima novembarske akcije, pokazalo se da, od 10.000 pregledanih automobila, 29% ima neku neispravnost.Nakon analize strukture kvarova neispravnih vozila, utvrđeno je da čak 32% ima problem sa kočnicama, 13% sa sistemom za upravljanje, a kod 31% automobila nije potpuno ispravna svetlosna signalizacija.

    Podsetimo, u prethodnoj akciji od sličnog broja pregledanih vozila, 27% imalo je neku neispravnost, a  najčešći problem su bili uređaji za zaustavljanje i to u 35% slučajeva, dok se 29% odnosilo na uređaje za osvetljavanje, odnosno 18% na uređaje za upravljanje vozilom.

     

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •