•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • Obavezna oprema u Makedoniji PDF Štampa El. pošta
    četvrtak, 11 mart 2010 16:27

    Auto-moto savez Srbije na osnovu informacije od korespodentnog kluba Makedonije, AMSM, o novinama vezanim za obaveznu opremu u Makedoniji, obaveštava vozače koji će iz Srbije putovati u Makedoniju, odnosno dalje za Grčku, da se Pravilnik koji reguliše ovu oblast primenjuje od 11.03.2010. godine.

    Ovaj Pravilnik propisuje, pored standardne opreme, obavezno posedovanje protivpožarnog aparata za sva putnička motorna vozila, kombinovana putnička vozila, vozila koja za pogon koriste tečni naftni gas, komprimovani naftni gas (CNG), autobuse, vozila javnog prevoza, teretna motorna i priključna vozila.

    Protivpožarni aparat mora da bude na vidnom i dostupnom mestu u vozilu da bi se lako mogao upotrebiti u slučaju potrebe. Putnička motorna i kombinovana vozila su u obavezi da imaju jedan protivpožarni aparat po vozilu, težine 2 kg i napunjen ABC prahom.

    U svim motornim vozilima, osim motociklima, mopedima i četvorociklima, obavezno je i posedovanje sigurnosnog reflektujućeg prsluka koji je vozač dužan da koristi ukoliko napušta vozilo na putu van naseljenog mesta u slučaju promene gume, otklanjanja sitnijih kvarova, sipanja goriva i sl. Ovaj prsluk mora biti žute boje i uskladjen sa evropskim standardom EN-471.

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •