•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   • AMSS domaćin FIA konferencije PDF Štampa El. pošta

    KONFERENCIJA FIA KLUBOVA REGIJE I U BEOGRADU

    Auto-moto savez Srbije organizovao je izuzetno značajni međunarodni skup, Konferenciju FIA Regije I, od 7. do 11. maja, uz učešće preko 200 delegata iz više od 70 zemalja sveta i 106 automobilskih klubova..Brojna zasedanja komisije i radionice posvećene su mobilnosti, bezbednosti, ekologiji, turizmu i zaštiti potrošača.

    trening eko vožnjeZvanična tema ovogodišnje FIA Konferencije bila je ,,Ka bezbednoj, čistoj i efikasnoj mobilnosti“. U okviru ove Konferencije i vodeća evropska organizacija za pružanje pomoći na putu – ARC Europe, održala je svoj godišnji sastanak na kojem su prezentovani postignuti rezultati i utvrđene smernice i planovi za dalji rad. Kada je reč o ekologiji, organizovano je predavanje o principima i savetima za eko i bezbednu vožnju, a AMSS je delegatima omogućio praktičnu vežbu u kojoj je njihov zadatak bio da do odredišta stignu uz maksimalnu uštedu goriva, racionalnu i sigurnu vožnju. Na ovaj način promovisani su bezbedni sistemi na vozilima, tehnologije koje spasavaju živote, ušteda goriva i smanjenje emisije štetnih gasova.

    AMSS i automobilski klubovi iz celog sveta u misiji posvećenoj bezbednosti, mobilnosti i ekologiji

    Povodom FIA konferencije AMSS su posetili ugledni gosti, gospodin Žan Tod (Jean Todt) - predsednik FIA, gospodin Werner Kraus - predsednik FIA Regije I, gospodin Jacob Bangsgaard - generalni direktor FIA Regije I, zamenik Predsednika FIA za mobilnost - gospodin Bryan Gibbons, Nick Craw - predsednik FIA Senata i Susan Pikrallidas - generalni sekretar FIA sektora za mobilnost, kao i predsednici i generalni sekretari svih vodećih svetskih automobilskih klubova.

    Konferencija FIA klubova Regije I povezala je znanja i iskustva automobilskih klubova sa svih meridijana, a uzajamno poštovanje i prijateljstvo su osnov za nastavak buduće kvalitetne saradnje u misiji spasavanja ljudskih života. AMSS je posebno ponosan na činjenicu da je kroz uspešnu organizaciju FIA konferencije dostojno predstavio Republiku Srbiju, što potvrđuje mnogobrojne pohvale i pisma zahvalnosti kao i želje naših kolega iz celog sveta da nas ponovo posete.
     

    PRESS KONFERENCIJA POVODOM FIA KONFERENCIJE

    Aleksandar Nikačević, generalnisekretar AMSS i Werner Kraus,direktor FIA Regije I
    Aleksandar Nikačević, generalni
    sekretar AMSS i Werner Kraus,
    direktor FIA Regije I

    Auto-moto savez Srbije povodom organizovanja FIA Konferencije regije I organizovao je 8. maja 2012. godine press konferenciju u press centru Udruženja novinara Srbije. Brojnim novinarima elektronskih i pisanih medija, na izuzetno posećenoj konferenciji za novinare, obratili su se najviši zvaničnici Svetske automobilske federacije, gospodin Werner Kraus - predsednik FIA Regije I, gospodin Jacob Bangsgaard - generalni direktor FIA Regije I, zamenik Predsednika FIA za mobilnost - gospodin Bryan Gibbons i u ime domaćina, Predsednik AMSS, Aleksandar Nikačević.

    Gospodin Kraus je izrazio veliko zadovoljstvo organizacijom i gostoprimstvom Auto - moto saveza Srbije i tradicionalnom i veoma uspešnom saradnjom FIA i AMSS. Ocenjeno je da je tema mobilnosti i bezbednosti u saobraćaju od izuzetnog značaja uz uvažavanje svih razlika koje postoje u toj oblasti između pojedinih zemalja Evrope, odnosno sveta. Generalni direktor FIA Regije I, gospodin Bangsgaard bio je veoma zadovoljan zasedanjem u Beogradu, gostoprimstvom, konferencije i nadom da će uskoro ponovo posetiti AMSS i našu prestonicu. Zamenik predsednika FIA za mobilnost, gospodin Bryan Gibbons, potencirao je značaj globalnih i lokalnih aktivnosti koje će unaprediti bezbednost u saobraćaju, kao i potrebu razvoja svesti svih o vlastitoj odgovornosti u ovoj izuzetno važnoj oblasti.

    Predsednik AMSS, Aleksandar Nikačević istakao je da je organizacijom najvećeg FIA skupa u ovom delu Evrope AMSS potvrdio poziciju vodećeg subjekta u oblasti bezbednosti saobraćaja

    Generalni sekretar AMSS, Aleksandar Nikačević, veoma je zadovoljan činjenicom što je Svetska automobilska federacija, ceneći ugled AMSS, poverila organizaciju ovako značajnog skupa našem nacionalnom automobilskom klubu. Iza nas stoji devedeset godina iskustva, veoma uspešna i nikad prekidana saradnja FIA i AMSS i pozicija vodećeg subjekta u oblasti bezbednosti saobraćaja u našoj zemlji. AMSS je i nosilac svih akcija koje se sprovode na svetskom nivou, a imaju za cilj unapređenje bezbednosti saobraćaja i značajno smanjenje broja nastradalih, što nas svrstava u red najaktivnijih klubova najveće i najvažnije FIA Regije I.

    SUSRET NOVINARA SA PREDSEDNIKOM FIA ŽANOM TODOM

    AMSS je, zbog velikog interesovanja, u pauzi zasedanja kojima je prvi čovek FIA prisustvovao, organizovao poseban susret novinara elektronskih i pisanih medija sa gospodinom Žanom Todom. U brojnim intervjuima, on je izrazio veliko zadovoljstvo što je ponovo u Beogradu, koji je posetio pre nekoliko meseci povodom obeležavanja devedeset godina rada AMSS. Pohvalio je dobru organizaciju, kvalitet rada na konferenciji i tradicionalno gostoprimstvo našeg nacionalnog automobilskog kluba.

    Prvi čovek FIA, Žan Tod odao priznanje Predsedniku AMSS Aleksandru Nikačeviću za organizaciju Konferencije i sve aktivnosti našeg nacionalnog kluba posvećene unapređenju bezbednosti u saobraćaju

    Ovom prilikom, promovisao je i 10 zlatnih pravila kojih svi učesnici u saobraćaju treba da se pridržavaju i tako daju svoj doprinos unapređenju nivoa bezbednosti i smanjenju broja nastradalih u saobraćaju. Tod je naglasio da ova zlatna pravila koje promoviše FIA, preko AMSS i drugih automobilskih klubova, treba da budu osnova edukacije. Neophodno je da se svi učesnici u saobraćaju podsećaju na obavezu poštovanja saobraćajnih pravila i propisa, jer vozači čine greške upravo zbog toga što nisu edukovani i često ne razmišljaju o sopstvenom ponašanju. Predsednik FIA naglasio je i značaj putne infrastrukture, voznog parka i najnovijih tehnologija koje povećavaju bezbednosne performanse na automobilima.

    Gospodin Tod je rekao da izuzetno ceni aktivno učešće AMSS u kampanji koju je FIA pokrenula za unapređenje bezbednosti, a u okviru globalne Decenije akcije za bezbednost saobraćaja koja ima za cilj spasavanje ljudskih života ističući zastrašujući podatak da godišnje 1,3 miliona ljudi u svetu izgubi život u saobraćaju, a čak 5 miliona bude povređeno. Cilj Decenije akcije jeste da se spase 5 miliona života do kraja 2020. godine, a da bi se to postiglo potreban je sistematski rad svih nacionalnih klubova koji će intenzivno sarađivati sa svojim Vladama. Predsednik FIA potencirao je značaj edukacije i preventive, počev od najmlađih, pa do permanentne edukacije odraslih učesnika u saobraćaju kroz različite aktivnosti i vežbanja sigurnog ponašanja na odgovarajućim poligonama i terenima za tu namenu.

    Predsednik AMSS, Aleksandar Nikačević i Predsednik FIA, Žan Tod, u susretu sa Aleksandrom Antićem, Predsednikom Skupštine grada izrazili su obostrano veliko zadovoljstvo uspešnim radom tokom konferencije. Žan Tod je posebno istakao izuzetnu organizaciju i angažovanje AMSS, jednog od najuspešnijih i najaktivnijih klubova u okviru Svetske automobilske federacije, kada je bezbednost u saobraćaju u pitanju. Tom prilikom, Predsednik skupštine grada obećao je punu podršku promociji 10 zlatnih FIA pravila za unapređenje bezbednosti u saobraćaju i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda.

    Gospodin Tod je istakao veliki značaj preventivno bezbednosnih aktivnosti koje AMSS organizuje kao vodeći činilac bezbednosti saobraćaja u Srbiji, posebno imajući u vidu da ove akcije obuhvataju sva tri elementa koja utiču na bezbednost saobraćaja – vozače, vozila i puteve.

    UČESNICI FIA KONFERENCIJE UPOZNALI SE SA LEPOTAMA PRESTONICE

    AMSS je, i pored veoma zahtevnog rasporeda koji je Konferencija klubova FIA regije I podrazumevala i gotovo celodnevnog rada, organizovao za učesnike brojne izlete i druženja.

    Koktel dobrodošlice je upriličen je na brodu koji je krstario Dunavom i Savom, a učesnici su se družili i uživali u pogledu na naš glavni grad sa reka. Zainteresovani delegati su u pauzama zasedanja obišli Beograd u pešačkoj turi i panoramskom razgledanju, a veliko interesovanje bilo je i za posetu Muzeju starih automobila, naročito članova FIA istorijske komisije. Naši gosti prisustvovali su i interaktivnoj predstavi ,,Na kafi kod Kneginje Ljubice“, a raspoloženje je bilo na posebno visokom nivou tokom gala večere koju je priredio Predsednik AMSS, Aleksandar Nikačević. Zvanice su uživale u ambijentu najstarijeg dela Beograda, Kalemegdanske tvrđave.


    Gosti sa svih meridijana uživali u razgledanju prestonice i u zabavi na gala večeri koju je priredio Predsednik AMSS, Aleksandar Nikačević

    Predsednik FIA Regije I - gospodin Kraus, Predsednik FIA - Tod i Predsednik AMSS - Nikačević, u pozdravnom obraćanju zvanicama izrazili su zadovoljstvo radom, razmenom iskustrava i divnim druženjem, a ovo je bila prilika i da se dodele nagrade najuspešnijim klubovima za projekte posvećene unapređenju bezbednosti saobraćaja. Najbolji su bili automobilski klubovi iz Velike Britanije, Španije i Italije.

    Gala večera je na iznenađenje uvaženih gostiju iz celog sveta završena veličanstvenim vatrometom.

    10 ZLATNIH FIA PRAVILA ZA BEZBEDNU VOŽNJU

    Tokom održavanja FIA konferencije od 7. do 11. maja 2012. godine u Beogradu, Predsednik Svetske automobilske federacije - FIA, Žan Tod i Predsednik AMSS, Aleksandar Nikačević zajednički su promovisali 10 zlatnih pravila kojih svi učesnici u saobraćaju treba da se pridržavaju i tako daju svoj doprinos unapređenju nivoa bezbednosti saobraćaja i smanjenju broja nastradalih u saobraćaju.

     

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •