•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • 44. ciklus takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“ PDF Štampa El. pošta
    četvrtak, 28 februar 2013 14:40

    44. ciklus takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“

    Auto-moto savez Srbije ove godine po 44. put za redom organizuje tradicionalno takmičenje učenika osnovnih škola "Šta znaš o saobraćaju". Ovo takmičenje se održava kao zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije i Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva infrastrukture, škola i sponzora.

    Usklađujući termine sa Kalendarom takmičenja učenika osnovnih škola za školsku 2012/2013. godinu AMSS je odredio sledeće termine za održavanje svih nivoa takmičenja:

    • 24. mart - školska takmičenja
    • 20. april - opštinska takmičenja
    • 11. maj - okružna takmičenja
    • 24 i 25. maj - Državno takmičenje, Beograd.

    Po održavanju Državnog takmičenja, najbolje plasirani takmičari iz grupe B (uzrast 10-12 godina) - dve devojčice i dva dečaka - predstavljaće Srbiju na Evropskom FIA takmičenju koje se ove godine održava od 20. do 23. septembra u Crnoj Gori, u Baru.

    Učenici su, prema pravilniku, podeljeni u tri starosne grupe: A (najmlađi), B (rođeni 2001. 2002. i 2003. godine) i C (rođeni do 2000. godine). Oni se takmiče u teorijskom delu, rešavanjem saobraćajnih testova, kao i u vožnji bicikala na poligonu spretnosti, odnosno na poligonu koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se mališani sreću u svakodnevnom životu.

    Za ovogodišnji 44. ciklus takmičenja AMSS je odštampao 200.000 saobraćajnih testova koji su distribuirani do osnovnih škola preko organizacija AMSS i školskih uprava.

    AMSS u skladu sa članom 15. Pravilnika takmičenja učenika osnovnih škola Srbije „Šta znaš o saobraćaju“ imenuje Zorana Babića za Glavnog sudiju Gradskog takmičenja Beograda i Državnog takmičenja i on je jedino ovlašćen za tumačenje Pravilnika i donošenje svih konačnih odluka.

    Pre početka organizovanja takmičenja, potrebno je da se svi učesnici takmičenja (neposredni organizatori, nastavnici i učenici) upoznaju s novim Pravilnikom takmičenja “Šta znaš o saobraćaju”.

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •