•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • Bezbednost saobraćaja u lokalnoj zajednici PDF Štampa El. pošta
    petak, 04 april 2014 16:00

    AMSS je zajedno sa Kriminalističko-policijskom akademijom u Beogradu, Saobraćajnim fakultetom u Beogradu, Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu, univerzitetima iz Švedske, Estonije i Nemačke  suorganizator tradicionalne 9. međunarodne konferenciji „Bezbednost saobraćaja u lokalnoj zajednici“ koja se održava u Zaječaru od 9. do 11. aprila 2014. godine.

    Ova konferencija je jedan od značajnijih skupova u Evropi  i posvećena je unapređenju bezbednosti u saobraćaju na lokalnom nivou. Očekuje se više od 400 učesnika i biće predstavljeni najnoviji radovi eminentnih stručnjaka iz Evrope i regiona, kao i praktična iskustva u suočavanju sa izazovima rizika u saobraćaju. Biće predstavljeno 90 stručnih radova, kao i primeri uspešnih mera i aktivnosti u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja u pojedinim lokalnim zajednicama u Srbiji i regionu.

    AMSS će se na Konferenciji predstaviti radom dr Vladana Škerovića, AMSS Centar za motorna vozila,  na temu  „Parametri vidljivosti kao ključni aspekt bezbednosti pešačkih prelaza“.                                 .

    Konferencija poziva na sistemski i multisektorski pristup koji uključuje saradnju akademskih institucija, privatnog sektora, medija, žrtava saobraćajnih nezgoda i njihovih porodica, a sve u sklopu Decenije akcije za bezbednost saobraćaja na putevima koja u našim uslovima još nije dala očekivan efekat.

    Kako su, na najavnoj press konferenciji u Beogradu, izjavili prof. dr Krsto Lipovac, predsednik Programskog odbora i prof. dr Milan Vujanić, država još nije postavila konkretne ciljeve u bezbednosti saobraćaja koje treba postići do 2020. godine, niti je na pravi način promovisan multisistemski pristup rešavanju problema u bezbednosti saobraćaja. Svaka lokalna zajednica treba da postavi svoje ciljeve koje će postići do 2020. godine korišćenjem oprobano efektnih mera i osmisli odgovarajuće programe bezbednosti saobraćaja za njihovo postizanje.

    Na Konferenciji u Zaječaru analiziraće se najavažniji problemi bezbednosti saobraćaja. Uočeno je da se sredstva dobijena u te svrhe konstatno troše na popunjavanje budžeta lokalne zajednice i odlaze za opšte potrebe što je posledica nedostatka svesti, političke i stručne odgovornosti nadležnih za stanje bezbednosti saobraćaja.

    Ovaj izuzetno značajni stručni skup održava se uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave saobraćajne policije, Ministarstva za saobraćaj, Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave, Ministarstva pravde i državne uprave, a pod pokroviteljstvom grada Zaječara.

    Više informacija na www.bslz.org

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •