•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • Jubilarno 45. takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“ PDF Štampa El. pošta
    nedelja, 11 maj 2014 18:00

    Završeno gradsko, na redu je državno takmičenje

     

    Takmičenja osnovaca, okružna i gradsko za Beograd, „Šta znaš o saobraćaju“, koje se održava po 45. jubilarni put i kroz koje prođe preko 200.000 srpkih đaka godišnje, održano je 11. maja 2014. god.  u Beogradu, u Pionirskom gradu u Košutnjaku, ali i u svim okruzima u Srbiji.

    Kroz akciju „Šta znaš saobraćaju“ dosad su prošli milioni srpskih učenika i od neprocenjivog je značaja za državu, jer je permanentni oblik saobraćajne edukacije dece. Ujedno, to je zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a podršku su dali i Društvo nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, MUP, osnovne škole, donatori i sponzori.

    Na 45. Gradskom takmičenju učestvovalo je 126 učenika iz 16 beogradskih opština, a najuspešnije AMSS nagradio je biciklima, kacigama i drugim poklonima.

    Pobednicima je priznanja i nagrade uručio Aleksandar Nikačević, generalni sekretar AMSS.
    - Ovo takmičenje, koje AMSS organizuje već skoro pola veka, od izuzetnog je značaja za unapređenje bezbednosti najmlađih. Svake godine se trudimo da ono bude još masovnije i da se uključi što više škola iz Srbije i Beograda. Naša deca aktuleni su evropski prvaci, jer su prošle godine osvojili prvo mesto na evropskom FIA takmičenju. Mi stariji trebalo bi da učimo od mališana, koji su nam pokazali kako se brane boje Srbije – rekao je Nikačevič i poželeo takmičarima svu sreću na predstojećem državnom takmičenju, koje je zakazano za dve nedelje.

    U mlađoj grupi, uzrasta od 10 do 12 godina za devojčice, prvo mesto pripalo je Anđeli Prijović. U starijoj grupi, od 12 do 14 godina, prvoplasirana je Nataša Nešić, dok je u konkurenciji dečaka mlađeg uzrasta, prvo mesto pripalo Ognjenu Aleksiću, a u starijoj grupi - Nemanji Vasilevu.

    Najuspešniji, koji će se 23. i 24. maja nadmetati na državnom takmičenju u Beogradu, su:

    EKIPA BEOGRAD I:

    1. Nemanja Vasilev, Zvezdara
    2. Nataša Nešić, Voždovac
    3. Ognjen Aleksić, Novi Beograd
    4. Anđela Prijović, Zvezdara


    EKIPA BEOGRAD II:

    1. Georgije Andrejević, Zvezdara
    2. Jelena Božović, Zvezdara
    3. Jovan Dinič, Zvezdara
    4. Ana Andrejević, Zvezdara


    Učenici su bili podeljeni u dve grupe: mlađu (rođeni 2002. 2003. i 2004. godine) i stariju (rođeni do 2001. godine). Takmičili su se u teorijskom delu, rešavanjem saobraćajnih testova, kao i u vožnji bicikala na poligonu spretnosti, odnosno na poligonu koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se sreću u svakodnevnom životu.

    Od marta do danas, već su održana školska, opštinska, okružna i gradsko za Beograd takmičenja, dok je državno takmičenje zakazano je za 23. i 24 maj. Najbolje plasirani učenici uzrasta od 10 do 12 godina - dve devojčice i dva dečaka, takmičiće se na 29. Evropskom FIA takmičenju, koje se ove godine održava od petog do sedmog septembra u glavnom gradu Norveške, Oslu. Ujedno, oni će pokušati da odbrane boje AMSS i Srbije, jer smo aktuelni evropski šampioni. 

    Pojedinačni plasman (.pdf)

    Generalni plasman (.pdf)

    Plasman "B" (.pdf)

    Plasman "C" (.pdf)

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •