•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • AMSS saveti: Kako bez problema do letovališta PDF Štampa El. pošta
    utorak, 29 jul 2014 14:25

    Turistička sezona je u punom jeku što pokazuju i gužve na srpskim putevima. Saobraćaj je trenutno pojačan ka svim domaćim odmaralištima, ali i putnim pravcima ka Crnoj Gori, Makedoniji i Grčkoj.
    AMSS savetuje svim svojim članovima i ostalim vozačima da, pre polaska na put, obavezno provere tehničku ispravnost svojih vozila i da ne zaborave na obavezna i poželjna međunarodna saobraćajna dokumenta ukoliko putuju u inostranstvo.

    OBAVEZNA međunarodna saobraćajna dokumenta razlikuju se od države do države, pre puta proverite propise za zemlju u koju idete:  

    1. Međunarodna vozačka dozvola (pogledajte države u kojima je obavezan ovaj dokument),
    2. Zeleni karton AMS Osiguranja (obavezan samo ako putujete u Rusiju, Belorusiju, Ukrajinu, Moldaviju, Tursku, Izrael, Iran, Makedoniju, Albaniju, BiH, Tunis i Maroko),
    3. Dozvola za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu (obavezna u svim državama, naravno, u slučaju da niste vlasnik vozila, a sam vlasnik nije sa vama).

    Cene:
    Međunarodna vozačka dozvola (važi tri godine) – 2.000 dinara,
    Dozvola za upravljanje tuđim vozilom (važi godinu dana) – 1.500 dinara,
    Zeleni karton AMS Osiguranja (važi do isteka AO polise, odnosno registracije) – 2.000 dinara,


    POŽELJNA dokumenta, bilo gde da putujete u inostranstvo, koja vas štite od nepredviđenih troškova:

    1. Putno zdravstveno osiguranje (primer: sedam dana za RO1 – obuhvata Evropu, starost osiguranika od 18 do 70 godina, osigurana suma 30.000 evra)  - 840.00 dinara
    Kupovinom polise putnog zdravstvenog osiguranja, AMS Osiguranje preuzima brigu o vašem zdravlju, pokriva, između ostalog, troškove lečenja i lekova do osigurane sume, za vreme vašeg boravka u inostranstvu.

    2. Super članska kartica (važi godinu dana) – 2.000 dinara
    Ostvarite 10 odsto popusta na online učlanjenje u AMSS
    Učlanjenjem u AMSS, između ostalog, ostvarujete pravo na besplatne popravke vozila na putu kao i besplatno šlepovanje vozila iz bilo kog dela kontinentalne Evrope do prebivališta člana u Srbiji, u slučaju saobraćajne nezgode.

    3. Kasko light osiguranje (primer: suma osiguranja 100.000 dinara za period do 15 dana) - 945,00 dinara
    Iako ste sigurni u svoju vožnju, ili vožnju onih koji upravljaju vašim vozilom, uvek postoji opasnost da se dogodi sudar vašom krivicom, ili krivicom onih koji su upravljali vašim vozilom. Ovo osiguranje ne predstavlja opterećenje za vaš budžet, a osigurava vas od rizika sudara i šteta koje on nosi.

    4. Imovinsko osiguranje
    Na kraju, ali ne manje važno, dok ste na odmoru osigurajte vaš dom. Statistike kažu da se najveći broj provala, krađa, ali i drugih neprijatnosti, dešava upravo dok vlasnici nekretnine nisu tu.

    Za period od sedam dana (minimalna osigurana suma od 2.000 evra za stvari u objektu starijem od pet godina) može da vas košta:

    • za 40 kvadrata - 101 dinar,
    • za 60 kvadrata - 152 dinara,
    • za 100 kvadrata - 253 dinara.

    Ukupno sva preporučena dokumenta stajala bi vas oko 30 evra, a osigurali bi ste sebe, vozilo i saputnike, od eventualnih troškova usled sudara (Kasko light osiguranje), kvara i popravki na putu, šlepovanja (Super članska kartica), krađe ili provale doma (Imovinsko osiguranje), kao i troškova medicinskih usluga (Putno zdravstveno osiguranje) tokom odmora u inostranstvu.  
     

    Sve na jednom mestu za vas i vaše vozilo

    Sva međunarodna saobraćajna dokumeta, obavezna i poželjna, možete izvaditi na jednom mestu, u nekom od 160 AMSS auto-centara širom Srbije. Informacije o vama najbližem auto-centru, svim potrebnim podacima pred put, od toga koja ruta vam je najbolja, stanja na putevima i graničnim prelazima, možete dobiti 24 časa dnevno u Operativnom centru AMSS, pozivom na broj 1987.

    Gde god da ste krenuli na odmor, obavezan je pojas tokom vožnje, a telefoniranje je strogo zabranjeno. Poštujte saobraćajne propise, kako za gore navedeno, tako i za dečija sedišta. Jer na taj način, ne samo da štitite vašu bezbednost, već i svih drugih učesnika u saobraćaju. Istovremeno vodite računa i o ograničenju brzine na putevima, kazne za prekoračenje su rigorozne.

    U nastavku predstavjamo vam najvažnije informacije za države u koje građani Srbije najviše putuju.

    GRČKA
    Ako ste se uputili u Grčku potrebna vam je međunarodna vozačka dozvola, a zbog prolaska kroz Makedoniju i zeleni karton. Tokom vožnje kroz Makedoniju, držite uvek upaljena svetla. Istovremeno u prtljažniku, osim obavezne auto opreme, obavezan je i protivpožarni aparat ukoliko vaš automobil koristi tečni naftni gas. Kad stignete u Grčku, svetla vam nisu više neophodna, ali protivpožarni aparat jeste, bez obzira na gorivo koje koristi vaše vozilo. Ukoliko nosite naočare, morate da imate i rezervne, jer je kazna 20 evra ukoliko ih niste poneli, a policajac vam zatraži da ih pokažete.   

    Preporučujemo vam da na prvoj pumpi u Makedniji razmenite 10 evra u domaću valutu, makedonske denare, koliko vam je i dovoljno za putarine u oba pravca, jer na naplatnim rampama primaju samo papirne novčanice u evrima, a kusur vraćaju u domaćoj valuti.
     

    CRNA GORA
    Za put u Crnu Goru nisu vam potrebna međunarodna dokumenta, granicu možete da pređete uz ličnu kartu. Deci je potreban izvod iz Matične knjige rođenih, zdravstvena i đačka knjižica, ako su školskog uzrasta. Držite svetla stalno upaljena. Ukoliko ste odlučili da u ovu susednu zemlju putujete preko Bosne i Hercegovine ne zaboravite zeleni karton, koji je tamo obavezan.   
     

    HRVATSKA
    Za Hrvatsku nisu potrebni zeleni karton i međunarodna vozačka dozvola, međutim, ukoliko idete preko BIH obavezan je zeleni karton. Dovoljna vam je standardna auto oprema. Svetla su obavezna tokom zimskog perioda, leti ne, osim u uslovima slabe vidljivosti.
     

    ITALIJA
    Za put u Italiju potrebna vam je samo međunarodna vozačka dozvola. Standardna auto oprema se podrazumeva. Svetla su vam neophodna van naseljenog mesta.

    BUGARSKA
    Kada je Bugarska u pitanju, svetla nisu obavezna od marta do novembra, ali zato je, uz standardnu auto opremu, neophodno da imate i protivpožarni aparat. Nisu vam potrebni zeleni karton i međunarodna vozačka dozvola.

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •