•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • AMSS reprezentacija evropski šampion drugi put za redom PDF Štampa El. pošta
    utorak, 09 septembar 2014 19:37

    [sigplus] Critical error: Image gallery folder galerije/szos-norveska2014 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

    Na evropskom takmičenju osnovaca  u poznavanju saobraćaja, AMSS reprezentacija odbranila  je titulu šampiona u Norveškoj.

    Auto-moto savez Srbije (AMSS) dočekao je reprezentaciju učenika osnovnih škola iz Srbije koji su pobedili na 29. FIA Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja, održanom od 05. do 07. septembra u Lilestromu (Norveška) u organizaciji Svetske automobilske federacije (FIA) i Norveške automobilske federacije (NAF) i tako odbranili titulu prvaka osvojenu prošle godine u Crnoj Gori.

    Reprezentacija AMSS sastavljena je od četvoro najboljih osnovaca Srbije, pobednika na svim nivoima, od školskog do državnog takmičenja “Šta znaš o saobraćaju”, koje AMSS organizuje tradicionalno već 45 godina: Ana Andrejević, Ekipa Beograd 1 (OŠ ′′Dragojlo Dudić′′, Beograd), Katarina Belić, Rasinski okrug (OŠ ′′Živadin Apostolović′′, Trstenik), Strahinja Badivuk, Zaječarski okrug (OŠ ′′Desanka Maksimović, Zaječar) i Miloš Stojićević, Braničevski okrug (OŠ ′′Vuk Karadžić′′, Požarevac). Zlatnu decu predvodili su članovi stručnog tima našeg nacionalnog automobilskog kluba AMSS i njihovi nastavnici: Dejan Miladinović iz Beograda, Vladan Vidojević iz Požarevca, Dejan Trifunović iz Zaječara i Vladan Čolić iz Trstenika. Predstavljajući Republiku Srbiju u veoma jakoj konkurenciji FIA klubova iz 22 evropske zemlje, naša deca ponovo su donela zlatne medalje u svoju zemlju osvojivši 613 poena, ostavljaći iza sebe učenike iz Rusije, Letonije, Crne Gore, Nemačke, Francuske, Norveške, Austrije, Švajcarske, Hrvatske, Slovenije...itd.

    Na konferenciji za medije u sedištu AMSS u Beogradu, reprezentativci su danas objasnili da je u Norveškoj odlučivalo znanje i umeće prikazano na teorijskom i praktičnom delu takmičenja.

    - Ponosni smo na naše reprezentativce, zlatnu decu koja su nam motivacija i znak da smo na ispravnom putu u dugogodišnjim naporima i ulaganjima svih resursa iz AMSS sitema u edukaciju dece za bezbedno učestvovanje u saobraćaju – rekao je predsednik AMSS gospodin Mirko Butulija i najavio da će najbolji osnovci Evrope i u sledećoj sezoni biti važan deo promocije segmenta strategije AMSS, koja obuhvata aktivaciju takmičenja “Šta znaš u saobraćaju” u svim osnovnim školama Srbije, u kome za sada učestvuje oko 60%,  dodavši i to da iskreno veruje da će se resorna ministarstva, prosvete i nauke, omladine i sporta, saobraćaja, posle jedne srebrne i dve uzastopne zlatne medalje pridružiti našim naporima i podržati ovaj značajan projekat i finasijski.

    - Trijumf na ovom ovom takmičenju je važan i ide nam svima u prilog činjenica da broj saobraćajnih nezgoda opada, kao što je to ove godine. Naš cilj je nulti broj stradale dece u saobraćaju i verujem da ćemo u tome zajedničkim snagama sa resornim vlastima i uspeti – poručio je gospodin Predrag Đurđev, generalni sekretar AMSS, dodavši da je nastavni kadar, naš bitan saveznik ka ovom cilju i upravo zato AMSS je doneo odluku da ubuduće nagrađuje ne samo osnovce koji su osvojili zlato već i njihove zlatne nastavnike koji su ih svojim predanim radom doveli do trona i pre svega učinili ih bezbednim učesnicima u saobraćaju.

    Predsednik AMSS Mirko Butulija i generalni sekretar Predrag Đurđev, malim šampionima i njihovim nastavnicima za uspeh, požrtvovan i uspešan pedagoški rad, uručili su zahvalnice i plakete diploma sa stipendijama, odnosno novčanim  nagradama, sa ciljem da deci ovim omoguće bolje uslove za dalje usavršavanje i obrazovanje a nastavnicima dodatni motiv.

    Ministarstvo prosvete i nauke Republike Srbije uvrstilo je “Šta znaš o saobraćaju” u Kalendar takmičenja od 2006. godine. Uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, AMSS je sopstvenim resursima obezbedio da takmičenje započeto pre 45 godina ne bude prekinuto. Svake sezone, sve se više škola i dece uključuje u ovaj vid pripreme za učestvovanje u saobraćaju, da bi ove godine više od 220 hiljada osnovaca iz Srbije prošlo kroz obuku i takmičenje. Dosadašnji predan rad organizatora u kontinuitetu donosi dobre plasmane i na međunarodnim nastupima: srebro 2012, zlato 2013, i ponovljena šampionska titula ove godine.

    AMSS će nastaviti svoje aktivnosti na edukaciji i unapređenju bezbednosti najugroženije grupe učesnika u saobraćaju, sa nadom da će dogodine dobiti adekvatnu finansijsku podršku i relevantnih državnih institucija kako bi se obuhvatili svi osnovci, oko 550 hiljada, u Srbiji.

    {gallery}galerije/szos-norveska2014{/gallery}

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •