•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • 47. Srbija reli od 19. - 21. septembra! PDF Štampa El. pošta
    sreda, 17 septembar 2014 12:35

    U Auto-moto savezu Srbije je u utorak održana konferencija za medije povodom 47. Srbija relija, našeg najvećeg i najprestižnijeg automobilskog takmičenja, koje počinje ceremonijalnim startom u petak 19. septembra u 20 h na Centralnom gradskom trgu u Užicu, a završava se  u nedelju, 21. septembra tekuće godine. Otvoreni šampionat organizuju  AMSS  i dva vodeća srpska kluba, beogradski "MM Power" i "Užice Rally Team".
     
    Srbija reli boduje se za Evropski reli trofej, otvoreni AMS šampionat Srbije, kao i šampionat BIH iz koje nam na ovo takmičenje stiže čak 6 posada. Promoter relija je srpski as Dušan Borković, reprezentativac Srbije u Svetskom prvenstvu turističkih automobila (WTCC). Borković  će i zvanično otvoriti trku a prisutini će imati  priliku da ga vide na delu.  “Voziću kao predvozač ispred svih takmičara, gledaću da ne vozim prviše brzo a da ipak bude atraktivno za publiku, da dobro odradim “posao” i prenesem stvarno stanje na putu posadama koje se trkaju posle mene”, rekao je Borković.

    U ime AMSS, prisutnim predstavnicima medija, obratio se i gospodin Dejan Stojić, zamenik generalnog sekretra, legenda srpskog automobilskog sporta. “Kao takmičar sam isključivo razmišljao o brzini, a sada  kao organizator i pokrovitelj, najviše mi je stalo do bezbednosti. Sve stručne službe su uključene i dale su saglasnost, Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture, a na terenu će dežurati ekipe hitne pomoći, vatrogasci, kao i šlep službe AMSS. Istakao bih naročito, odličnu saradnju sa MUP Srbije, koje je ključni partner AMSS kao organizatora  47. Srbija relija”, rekao je Stojić.

    Igor Marković iz “MM Power kluba “ je ispred organizatora izrazio zadovoljstvo odzivom 27 posada do sada, kao i činjenicom da se 47. Srbija reli vratio pod okrilje AMSS.  “Čeka nas 12 specijalnih ispita, u subotu šest na tri lokacije i u nedelju takođe šest, na istim lokacijama samo u suprotnom smeru, što u Srbiji odavno nije bila praksa. Startni broj jedan poneće ukrajinac Oleg Saliuk a raduje me što će se kao učesnik pojaviti i dugogodišnji strani takmičar otvorenog srpskog relija, Krun Dončev iz Bugarske. Učestvovaće i aktuelni šampion Srbije Vladica Rabrenović, kao i takmičar Todor Stamenković, a u poslednji čas stigla je i prijava Murata Bostandžija iz Turske, lidera tamošnjeg šampionta”, rekao je Marković prenoseći još i  apel direktora 47. Srbija relija, gospodina Ivana Jevtića upućenog publici, koja će stajati i u obeleženim izdvojenim zonama za publiku na potpuno bezbednim mestima: “Ponašanje i organizacija publike tokom trajanja specijalnih ispita, značajno doprinosi oceni stranih posmatrača i sportske komisije, koja nam ubuduće može doneti i znatno veći koeficijent bodovanja, samim tim veću posetu učesnika domaće, strane publike kao i turista”.

    Konferenciji je prisustvovala i jedina srpska ženska posada koja će nastupiti na ovom takmičenju, Yovana Jovanović i Nataša Tunguz, i kroz razgovor sa novinarima o uspesima i planovima u automobilskom sportu, kojim se za sada u većini bave muškarci, Jovanovićeva je obećala da će voziti bez straha od muške konkurencije.

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •