•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • Počeo "47. Serbia Rally" PDF Štampa El. pošta
    subota, 20 septembar 2014 12:22

    U petak, 19. septembra u 20 časova i jedan minut, počeo je “47. Srbija reli”  koji  je otvrio  na Centralnom gradskom trgu u Užicu predsednik Auto-moto saveza Srbije (AMSS) gospodin Mirko Butulija.

    Na dvodnevnim trkama koje su počele u subotu 20. 09. u 10 časova i jedan minut  sa starta brzinskog ispita Vrela 1, stratovala je  ukupno 21 posada.

    Uoči početka 47. Srbija relija, našeg najvećeg i najprestižnijeg automobilskog takmičenja, koje se održava na zlatiborskim stazama Vrelo, Duboka i Lokva, posle svečanog otvaranja u centru grada, u petak u 20 časova i jedan minut, promoter trke Dušan Borković sa startnim brojem “nula” prvi je prošao kroz start  i tako otvorio ovogodišnji Srbija reli. Nakon starta promotera predvozača, sa užičkog centralnog trga ceremonijalno su prošli i ostali učesnici.

    Na otvorenom AMS šampionatu Srbije učestvuju posade iz Ukrajine, Bugarske, Švedske, Slovenije, Htvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

    Reli se završava u nedelju 21. septembra, proglašenjem pobednika i dodelom nagrada i  boduje se za Evropski reli trofej. Otvoreni šampionat organizuju  AMSS i dva vodeća srpska kluba, beogradski "MM Power" i "Užice Rally Team".

    Čeka nas 12 specijalnih ispita, sutra šest na tri lokacije i u nedelju takođe šest, na istim lokacijama samo u suprotnom smeru, što u Srbiji odavno nije bila praksa.  Upućen je apel publici, sa molbom  da obavezno poštuje obeležene izdvojene zone za publiku, koje se nalaze na potpuno bezbednim mestima. Ponašanje i organizacija publike tokom trajanja specijalnih ispita, značajno doprinosi oceni stranih posmatrača i sportske komisije, koja nam ubuduće može doneti i znatno veći koeficijent bodovanja, samim tim veću posetu učesnika domaće, strane publike.

    Promoter relija je srpski as Dušan Borković, reprezentativac Srbije u Svetskom prvenstvu turističkih automobila (WTCC).

    Sve stručne službe na terenu su uključene radi bezbednosti takmičenja. Suglasnost za takmičenje dali su Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture. Na terenu će dežurati ekipe hitne pomoći, vatrogasci, kao i šlep službe AMSS. Na konferenciji u Užicu je saopšteno da će celokupne troškove takmičenja snositi AMSS i AMS Osiguranje jer je, kako su preneli organizatori, dosadašnja partnerska saradnja sa MUP-om Srbije prerasla u komercijalni odnos.

    Na ovom reliju učestvovaće i Yovana Jovanović i Nataša Tunguz, jedina srpska ženska posada. Kroz razgovor o uspesima i planovima u automobilskom sportu, kojim se za sada u većini bave muškarci, Jovanovićeva je obećala i da će 47. Srpski reli voziti bez straha od muške konkurencije i od ove godine u crvenom Citroenu C2 R2 MAX.

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •