•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • Završena “Velika nagrada Beograda 2014”! PDF Štampa El. pošta
    ponedeljak, 06 oktobar 2014 15:37

    Ovog vikenda, posle pet godina pauze, održana je tradicionalna auto-trka, “Velika nagrada Beograda”, na čuvenoj stazi Ušće u sjajnom ambijentu, pred nešto više od 15.000 gledalaca. Organizator Sportski auto-karting Savez Srbije, kao i pokrovitelji Auto-moto savez Srbije (AMSS), AMS Osiguranje i Grad Beograd opravdali su poverenje, utisak je publike i vozača, na kojoj je učestvovalo ukupno 80 takmičara.

    Otvarajući zvanično takmičenje, predsednik AMSS Mirko Butulija izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da Velika nagrada Beograda nije ispala iz kalendara takmičenja. “Zadatak AMSS jeste da dobrim promovisanjem obezbedi budući kontinuitet, ali i povrati popularnost ove kružne trke, što se već danas i desilo. Na Ušću se u nedelju pojavilo neočekivano mnogo publike posle tolike pauze i AMSS je još jednom dokazao da podržava auto-moto sport. U prethodnom periodu, AMSS je pomogao da se “Velika nagrada Beograda” vrati na Ušće, ali i organizovao uspešno Reli Srbije 21. septembra u Užicu”, naglasio je predsednik AMSS Mirko Butulija na zvaničnom otvaranju u nedelju. Državni sekretar za sport Predrag Peruničić u Ministarstvu omdladine i sporta poželeo je sreću učesnicima trke na otvaranju takmičenja.

    Posle kvalifikacionih treninga u subotu, u nedelju su svoje mašine  pokrenula 72 vozača. U klasi “mali N” za koju se prijavilo čak 30 kandidata, u  prethodnim kvalifikacijama osam vozača je zbog rezultata otpalo jer je propusna moć staze samo 22 automobila.

    Na zadovoljstvo mnogobrojne publike, uz mnogo adrenalina, po sunčanom vremenu, ali i uz “grmljavinu motora”, na Ušću se nije desio nijedan incident i takmičenje  je prošlo u odličnoj atmosferi i fer sportskoj  borbi.  “Opasna staza” dugačka 2310 metara vožena je 22 kruga (ukupno 50 km) nije predstavljala težak zadatak zahvaljujući dobroj organizaciji i disiplinovanim takmičarima. Svi su se zbog toga pomalo osećali kao pobednici, a publika, organizatori i vozači pozdravili su najbrže u 5 klasa.

    Šampioni Velike nagrade Srbije su: u klasi 1 Nikola Jovanović, klasa 2 Viktor Davidovski, klasa 3 Branko Ćopić, klasa 4 opet Viktor Davidovski i klasa 5 Dragan Stojković. U kupu 1, do 1600 kubika slavio je Mile Cvjetičanin a u kupu Open Zoran Kastratović. Na svečanom zatvaranju nagrade su im predali predsednik AMSS Mirko Butulija i generalni sekretar Predrag Đurđev, koji je izneo svoje uverenje da je povratkom Velike nagrade Beograda vraćen još  jedan značajan simbol glavnog grada. “Ovo je  praznik za sve ljubitelje automobilizma i brze vožnje. Podrška ovom sportu je neophodna kako bi se vratio na mesto koje i zaslužuje. Afirmacijom mladih vozača stvorićemo novu generaciju  koja će se rado sećati današnjeg “Ušća”, kada smo ovo takmičenje vratili sportistima koji ga zaslužuju. Ovakvi događaji predstavljaju potencijal i za turizam u našem gradu”, rekao je još generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev. On je još istakao, da bez podrške Ministarstva omladine i sporta, kao i Grada Beograda i svih gradskih  komunalnih službi, AMSS ne bi  sam mogao  da isprati ovakao značajnu manifestaciju i zahvalio na uspešnoj saradnji.    &

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •