•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • Visoka delegacija FIM Evropa u poseti AMSS i Sajmu sporta PDF Štampa El. pošta
    petak, 28 novembar 2014 20:57

    Vanja Udovičić, ministar sporta republike Srbije i Mirko Butulija, predsednik AMSSRukovodstvo Auto-moto saveza Srbije (AMSS), predsednik Mirko Butulija, i generalni sekretar Predrag Đurđev, sastali su se danas sa visokim funkcionerima Kontinentalne unije međunarodne  motociklističke federacije (FIM Evropa), predsednikom Volfgang Srbom i generalnim sekretarom Alesandrom Sambukom. Tom prilikom AMSS je dobio punu podršku u razvoju moto sporta u Srbiji, kako u domaćim šampionatima tako i u međunarodnim takmičenjima, istovremeno uputivši i poziv dobrodošlice na razvojne fondove FIM-a.

    Subvencionisanje domaćih projekata, i onih međunarodnih u organizaciji AMSS, kao i nacionalnog Moto saveza Srbije, podići će se kvalitet postojećih, i otvoriti vrata za nove projekte po najvišim standardima, i na taj način sačuvati pun kredibilitet i ugled koji AMSS, kao član kako Svetske automobilske federacije (FIA) i Kontinentalne unije međunarodne motociklističke federacije (FIM Evropa) uživa decenijama unazad sprovodeći uspešno važne projekte i akcije koji ne samo da podižu saobraćajnu kulturu već i bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Generalni sekretar AMSS, gospodin Đurđev istakao je da je Moto savez Srbije deo Auto-moto saveza Srbije te da će AMSS nastaviti da daje punu podršku moto sportu, izjavivši tom prilikom da “članovi AMSS su vozači i automobila i motora i zaista se trudimo da sredstva rasporedimo ravnomerno na auto i moto sport ”.

    Predstavnici FIM Evrpa sa velikim zadovoljstvom su podržali i izgradnju sportskog centra, staze, za auto, moto i karting sportove, koja će Srbiju doneti ulogu domaćina najvećih evropskih sportskih takmičenja. Prema rečima predsednika AMSS gospodina Butulije, Srbiji je potrebna kako moto tako i auto staza i AMSS zaista želi da napravi jedinstvenu auto-moto stazu koja bi s obzirom na brojnost auto i moto sportova tako jedino radila punim kapacitetom, istakavši da će “auto-moto trke privući investitore i doneti Srbiji dvostruko dobro, zato i imamo u planu da sledeće nedelje u Katru, na generalnoj skupštini FIA, zatražimo i stručnu pomoć, te sa oba saveza, FIM i FIA, relizujemo auto-moto stazu”.

    Sastanak se završio u radnom posetom Sajmu sporta gde su se visoke delegacije FIM i AMSS sastale sa Ministrom sporta republike Srbije gospodinom Vanjom Udovičićem, i dobile zvanično i podršku Ministarstva u ostvaranju gorepomenutih zajedničkih ciljeva. Sastanak se završio rečima predsednika AMSS gospodina Butulije - “AMSS će podržati naša dva najbolja auto-moto takmičara koji će u 2015. godini predstavljati Srbiju u svetu, motociklistu Gabora Sagmajstera koji sledeće godine učestvuje na prestižnom Dakar reliju i automobilistu Dušana Borkovića na predstojećem FIA šapionatu, sa željom da sve njihove konkurente iz sveta u narednim godinama ugostimo na našoj auto-moto stazi”.

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •