•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • Višestruki šampion u motokrosu na Dakar reliju PDF Štampa El. pošta
    petak, 26 decembar 2014 20:16

    [sigplus] Critical error: Image gallery folder galerije/dakar-reli-2015 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

    Na predstojećem 36. Dakar reliju, koji će se voziti od 04. do 17. januara 2015. godine u Argentini, Čileu i Boliviji, jedini predstavnik naše zemlje biće višestuki šampion u motokrosu Gabor Sagmajster. Zahvaljujući Auto moto savezu Srbije, koji je mu je izdao licencu za ovo takmičenje, i podršci AMS Osiguranja, Sagmajster će po sedmi put izaći na ovaj prestižni reli i pokušati da na 9000 km dugoj ruti opravda četvorostruku titulu šampiona države. Tim povodom danas u prostorijama Auto-moto saveza Srbije okupili su se brojni prestavnici medija, kojima su pored budućeg učesnika jedne od najtežih trka na svetu, Gabora Sagmajstera, obratili i predstavnici AMSS, predsednik Mirko Butulija i generalni sekretar Predrag Đurđev, pomoćnik ministra za sport, Uroš Zeković, kao i predstavnik AMS Osiguranja, Dejan Jevtić.

    Uoči polaska u Južnu Ameriku, Gabor Sagmajster optimistično poručuje da jedva čeka da sedne na motocikl. “Mogu samo da obećam, da kao i do sada, ako motocikl izdrži, izdržaću i ja. Nema predaje i jedva čekam da sve počne. Poslednja dva meseca bez prestanka treniram i verujem da mogu bolje od osmog mesta koje sam već osvajao.”

    Predstavnici Auto moto saveza Srbije i AMS Osiguranja ovim putem iznova su pokazali da u svakoj prilici daju punu podršku afirmaciji motociklizma kako u Srbiji, tako i u međunarnim okvirima.  “Čast nam je i zadovoljstvo da podržimo jednog od naših najboljih motociklista, koji će sledeće godine učestvovati na prestižnom Dakar reliju i predstaviti našu zemlju celom svetu. Želimo mu puno uspeha u trci, a mi ćemo, kao član Kontinentalne unije međunarodne motociklističke federacije (FIM Evropa) i Svetske automobilske federacije (FIA), nastaviti da ulažemo u razvoj kako auto tako i moto sporta, za šta imamo i punu podršku ovih svetskih organizacija”, istakao je Mirko Butilija.

    Gabor Sagmajster skrenuo je pažnju na brojne prijatelje i sponzore, bez čije podrške, kako kaže, nikako ne bi uspeo. “Posebno bih se zahvalio Auto-moto savezu Srbije koji mi je izdao licencu za ovo takmičenje i omogućio da se upustim u svoju sedmu Dakar avanturu, te koji mi je, zajedno sa AMS Osiguranjem, organizovao ovaj, meni izuzetno značajan, skup i uopšte omogućio put na ovo prestižno takmičenje. Zahvaljujem se Euro Petrolu i Euro Gasu koji su šest godina uz mene, i naravno ostalima koji su mi omogućili da učestvujem na Dakar reliju, kao što su Ministarstvo sporta Republike Srbije, Vlada AP Vojvodine, Grad Subotica i ostali sponzori koje predvodi SAT Trakt koji je već petu godinu uz mene. ”

    Sagmajster je prošle godine sa 53. mestom u generalnom plasmanu ostvario najbolji rezultat u Dakar karijeri, dok je između vozio Svetski kup u Abu Dabiju, i osvojio 14 mesto, a zatim domaći i evropski šampionat. U Srbiji je osvojio „Zlatnu kacigu", i „Majsku nagradu" Sportskog saveza Srbije.

    {gallery}galerije/dakar-reli-2015{/gallery}

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •