•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • 46. tradicionalno takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“ PDF Štampa El. pošta
    četvrtak, 29 januar 2015 12:32

    Auto-moto savez Srbije ove godine po 46. put organizuje tradicionalno takmičenje učenika osnovnih škola u poznavanju saobraćaja "Šta znaš o saobraćaju". Ono se održava kao zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije i Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora.

    AMSS je odredio sledeće termine za održavanje takmičenja, i oni se nalaze u Kalendaru takmičenja učenika za školsku 2014/2015. godinu :

    • do 31. marta - školska takmičenja
    • 26. april - opštinska takmičenja
    • 10. maj - okružna takmičenja i gradsko takmičenje u Beogradu
    • 22. i 23. maja - Državno takmičenje, Beograd.

    Po održavanju Državnog takmičenja, najbolje plasirani učenici iz grupe B (uzrast 10-12 godina) - dve devojčice i dva dečaka - predstavljaće Srbiju na Evropskom FIA takmičenju koje se ove godine održava od 03. do 05. septembra u glavnom gradu Austrije, Beču.

    Učenici su, prema pravilniku, podeljeni u tri starosne grupe: A (najmlađi), B (rođeni 2003. 2004. i 2005. godine) i C (rođeni do 2002. godine). Oni se takmiče u teorijskom delu, rešavanjem saobraćajnih testova, kao i u vožnji bicikala na poligonu spretnosti, odnosno na poligonu koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se sreću u svakodnevnom životu.

    Za ovogodišnji 46. ciklus takmičenja AMSS je odštampao 200.000 saobraćajnih testova koji su distribuirani do osnovnih škola preko organizacija AMSS i školskih uprava.

    AMSS u skladu sa članom 15. Pravilnika takmičenja učenika osnovnih škola Srbije „Šta znaš o saobraćaju“ imenovao je  Dušana Todorovića za Glavnog sudiju Gradskog takmičenja Beograda kao i Državnog takmičenja i on će biti jedini ovlašćen za tumačenje Pravilnika i donošenje svih konačnih odluka.

    Pre početka organizovanja takmičenja, potrebno je da se svi učesnici takmičenja (neposredni organizatori, nastavnici i učenici) upoznaju sa Pravilnikom takmičenja “Šta znaš o saobraćaju”.

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •