•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • U Pionirskom gradu održano gradsko i okružna takmičenja “Šta znaš o saobraćaju” PDF Štampa El. pošta
    nedelja, 10 maj 2015 22:26

    U organizaciji AMSS u Pionirskom gradu i u 29 okruga u Srbiji 10. maja 2015. održano je 46. po redu, najstarije i najmasovnije domaće učeničko takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”. U 09.00 počelo je takmičenje u teorijskom delu rešavanjem saobraćajnih testova i u 10.00 nadmetanje u vožnji bicikala na poligonu spretnosti, odnosno na poligonu praktičnog ponašanja, koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se deca sreću u svakodnevnom životu.

    Predsednik AMSS Mirko Butulija i srpski as Dušan Borković uručili su u Pionirskom gradu na gradskom takmičenju  nagrade najuspešnijim beogradskim osnovcima, koji su dobrim rezultatima obezbedili učešće na predstojećem državnom prvenstvu.

    Predsednik AMSS naglasio je da je ova akcija, kroz koju su za pet decenija koliko je AMSS sprovodi prošli milioni učenika, od neprocenjivog značaja za državu, jer predstavlja kontinuirani oblik saobraćajne edukacije dece.
    Mirko Butulija istakao je sa ponosom da su naša deca aktuelni evropski prvaci i  poželeo da i ove godine odbrane boje Srbije i ponovo predstave našu zemlju u najboljem mogućem svetlu.

    “Time što Auto moto savez Srbije (AMSS) već pola veka uspešno organizuje akciju “Šta znaš o saobraćaju” dokazuje da kao društveno odgovorna kuća doprinosi razvoju svesti o saobraćajnoj kulturi kod najmlađih. Zato ćemo se i dalje iz godine u godinu truditi da ovo takmičenje bude još masovnije, odnosno da uključimo što više škola iz Srbije i Beograda”, rekao je još Mirko Butulija i pohvalio učesnike i organizatore ovog takmičenja.

    Dušan Borković, srpski as, izrazio je  želju da bude primer deci, a budućim vozačima poželeo da se što više njih u budućnosti bavi automobilizmom.

    Najuspešniji u generalnom plasmanu u ekipnom delu gradskog takmičenja pokazali su se osnovci sa Zvezdare, drugi po uspehu su takmičari sa Novog Beograda a na treće mesto su se plasirala deca osnovnih škola iz Zemuna.

    U pojedinačnom nadmetanju za učešće u nacionalnom finalu, koje će se u Beogradu održati 22. i 23. maja, u ekipu Beograd 1 plasirali  su se učenici sa Zvezdare, Aleksandra Pantović (B), Aleksa Savić (B), Ana Andrejević (C) i Nemanja Vasilev (C), dok su mesto u ekipi Beograd 2 svojim rezultatom obezbedili Minja Sudžum sa Novog Beograda (B), Nemanja Mitrović sa Zvezdare (B), Emilija Sofronijević iz Obrenovca (C) i Jovan Dinić sa Zvezdare (C).

    Posle nacionalnog finala ovog tradicionalnog takmičenja, najbolje plasirani učenici iz grupe B (uzrast 10 - 12 godina) predstavljaće Srbiju na Evropskom FIA (Svetska automobilska federacija) prvenstvu, koje se ove godine održava od 03. do 05. septembra u glavnom gradu Austrije, Beču. U jakoj konkurenciji naša reprezentacija već dve godine zaredom je prvak Evrope, a od 2007. mališani iz Srbije u takmičenju “Šta znaš o saobraćaju” tri puta su bili šampioni kontinenta. Prvi put, zlato su doneli iz Madrida 2007. dok su taj značajan uspeh ponovili u Crnoj Gori. Prošle godine, titulu su odbranili u Norveškoj, kada su ponovo za sobom ostavili najbolje predstavnike zemalja poput Nemačke, Rusije, Francuske i ostalih.

    Ovo takmičenje poznavanja saobraćaja ujedno je i zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje smo i ove godine održali uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora.


    Pojedinačni plasman (.pdf)

    Generalni plasman (.pdf)

    Plasman "B" (.pdf)

    Plasman "C" (.pdf)


     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •