•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • Završeno takmičenje osnovaca “Šta znaš o saobraćaju” PDF Štampa El. pošta
    subota, 23 maj 2015 16:23

    U organizaciji AMSS u petak 22. maja u Domu učenika Srednje železničke škole i u subotu 23. maja u Ledenoj hali Pionir u Beogradu je održano 46. po redu, najstarije i najmasovnije domaće učeničko takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”. Takmičenje poznavanja saobraćaja ujedno je izvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i održano je uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora. Osnovci su pokazali svoje znanje i umeće takmičeći se prvog dana u teorijskom delu, rešavanjem saobraćajnih testova, i sutradan u vožnji bicikla na poligonima spretnosti i praktičnog ponašanja, koji simuliraju saobraćajne situacije sa kojima se deca sreću u svakodnevnom životu.

    Državno takmičenje svojim prisustvom uveličali su Slobodan Malešić, zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP-a, predsednik AMSS, Mirko Butulija, kao i generalni sektretar AMSS Predrag Đurđev, koji su najuspešnijim učesnicima dodelili vredne nagrade i priznanja. Dva dečaka i dve devojčice, uzrasta 10-12 godina, sa najviše osvojenih bodova na ovom takmičenju, obezbedili su učešće na predstojećem Evropskom FIA (Svetska automobilska federacija) prvenstvu, koje se ove godine održava u Beču.

    Najuspešnije na državnom takmičenju  u generalnom plasmanu u kategoriji B ( uzrasta od 10 – 12 godina )  su bile devojčice Minja Sudžum (ekipa Beograd 2) i Danica Živanović iz Braničevskog okruga, koje su podelile treće mesto. Na drugo mesto se plasirala Miona Lukić iz Sremskog okruga, a prvo mesto su podelile Aleksandra Pantović (Ekipa Beograd 1) i Minja Milovanović iz Raškog okruga.

    Najuspešniji kod dečaka na ovogodišnjem nacionalnom takmičenju bili su Ognjen Čavić  iz Sremskog okruga koji je zauzeo treće mesto, Aleksa Savić iz Ekipe Beograd 1 drugo mesto, dok su najuspešniji na ovogodišnjem državnom takmičenju podelili isti broj bodova i obojica završili na prvom mestu, Vuk Golubović iz Južno-banatskog okruga i Aleksandar Hardi iz Zapadno-bačkog okruga Srbije.   

    Kod devojčica u kategoriji C, na trećem mestu je Branka Rusić iz Sremskog okruga, drugo mesto su podelile Anđela Tošić (Braničevski okrug) i Irena Đurđanović iz Nišavskog okruga a  najbolje u ovoj kategoriji bile su sa istim brojem poena dve devojčice, Ana Andrejević iz Ekipe Beograd 1 i  Emilija Sofronijević iz Ekipe Beograd 2.  

    U starijoj konkurenciji, kategoriji C kod dečaka, na trećem mestu je ove godine Jovan Ćurčić iz Južno-banatskog okruga, na drugom čak tri dečaka sa istim brojem bodova, Ognjen Badivuk iz Zaječarskog okruga, Branislav Mijailović iz Mačvanskog i Dušan Šuleić iz Podunavskog okruga. Na prvom mestu jedini je u ovoj konkurenciji završio najuspešniji, Miloš Marković iz Braničevskog okruga.

    U generalnom plasmanu ekipa, treće mesto na ovogodišnjem nacionalnom takmičenju pripalo je еkipi iz Sremskog, drugo mesto učenicima iz Braničevskog okruga, i  prvo mesto osvojila je Ekipa Beograd 1.
    Nakon što je dodelio nagrade najuspešnijim učenicima, predsednik AMSS Mirko Butulija istakao je da je projekat “Šta znaš o saobraćaju” jedan od onih na koje je najviše ponosan, jer predstavlja kontinuirani oblik saobraćajne edukacije dece, zahvaljujući kojoj  je do danas više miliona dece razvijalo svest o saobraćajnoj kulturi. On je naglasio da ova akcija već skoro pola veka dokazuje ispravnost strategije usmerene prema najmlađima, onima koji tek treba da preuzmu odgovornost za funkcionisanje i razvoj saobraćajnog i svih ostalih sistema u savremenom čovečanstvu.

    “Kao i prethodnih decenija i danas AMSS organizuje manifestaciju čiji je cilj, pored bezbednosnog i sportskog dela, da najbolji učesnici odu na Evropsko prvenstvo. Izuzetno sam ponosan na to što su naša deca aktuelni evropski prvaci, jer su po drugi put za redom osvojili prvo mesto na Evropskom FIA takmičenju. Mi stariji bi trebalo da učimo od ovih mališana, jer su nam pokazali kako se na pravi način brane boje Srbije. Učenicima koji su današnjim znanjem i sposobnostima obezbedili plasman na predstojeće Evropsko prvenstvo želim da se i ove godine vrate kao prvaci”, rekao je još Mirko Butulija.

    Nakon ovog uspešno realizovanog nacionalnog finala uslediće Evropsko takmičenje, koje će se održati od 03. do 05. septembra, u glavnom gradu Austrije, Beču. Ekipa od dva dečaka i dve devojčice koji su se danas pokazali kao najuspešniji, predstavljaće Srbiju na ovom takmičenju, gde će u veoma jakoj konkurenciji vršnjaka iz čitave Evrope, po drugi put uzastopno braniti titulu šampiona.

    Pojedinačni plasman (.pdf)

    Generalni plasman (.pdf)

    Plasman "B" (.pdf)

    Plasman "C" (.pdf)


     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •