•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • Ponovo "Nagrada Beograda" na Ušću PDF Štampa El. pošta
    ponedeljak, 29 jun 2015 16:39

    [sigplus] Critical error: Image gallery folder galerije/usce2015-1 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

    U subotu i nedelju, 27. i 28. juna 2015. godine Ušće je ponovo odjekivalo od zvuka motora i navijača. Legendarna kružna auto trka “Nagrada Beograda 2015” u organizaciji Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), uz podršku Auto moto saveza Srbije (AMSS), AMS Osiguranja (AMSO), Sportskog saveza Srbije (SSS),  Ministarstva omladine i sporta i Skupštine grada Beograda, okupila je 84 takmičara i brojnu publiku.  

    Konkurencija je bila jaka za prave  poznavaoce automobilizma i spektakl za sve koji su bili u prilici da posmatraju vožnju  na ušću Save i Dunava, na legendarnoj “opasnoj” stazi   dugačkoj 2.310 metara.

    U subotu prvog takmičarskog dana “Nagrade Beograda” vožena su dva treninga. U nedelju  se vozilo u zvaničnoj konkurenciji  za plasman u Centralnoevropskoj zoni  i za nacionalne šampionate Srbije, BiH i Hrvatske.

    Pre toga, na svečanom otvaranju, brojnu publiku pozdravili su ministar za omladinu i sport Vanja Udovičić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i predsednik AMSS Mirko Butulija, poželevši takmičarima sreću u trkama. Predsednik AMSS Mirko Butulija izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice što je “Nagrada Beograda” i ove godine uvrštena u zvanični kalendara takmičenja.

    “Ponosan sam što smo uspeli da vratimo trofej Beograda na mesto koje mu pripada. Zadatak Auto moto saveza Srbije jeste da dobrim promovisanjem obezbedi budući kontinuitet, ali i povrati popularnost ove kružne trke. Na Ušću se danas pojavilo neočekivano mnogo publike i mi smo još jednom dokazali da podržavamo auto-moto sport”, naglasio je predsednik AMSS Mirko Butulija zvanično otvarajući takmičenje.

    Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je da mu je posebno drago zbog toga što se nalazi na stazi na kojoj se u prošlom veku prvi put u Evropi vozila formula i  što je našoj zemlji podarena još jedna sportska manifestacija koja ima najveću tradiciju. Aleksandar Vulin ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, izrazio je nadu da više nikada nećemo imati pauzu u trkama na Ušću i da ćemo ostaviti dobar utisak pred brojnim gostima koji dolaze iz celog sveta.

    Ovogodišnji šampioni Nagrade Beograda u Nacionalnom šampionatu su: u klasi I Nikola Jovanović,  klasi II Dušan Nastasijević,  klasi III Vuk Radenković,  klasi IV Mario Zahirović, klasi VII Slobodan Radosavljević i klasi IX Darko Božilović.
    “Nagrada Beograda 2015”, kao tradicionalno evropsko takmičenje u auto sportu, boduje se za plasman Centralnoevropske zone, kao i za nacionalne šampionate  Srbije, BiH i Hrvatske. U klasi D4 – 1600 pobednik je Dejan Tatić (BIH), klasi D4 – 2000 Valter Nezić (HR) i u klasi D5 Miloš Asanović (CG).

    Posle dugogodišnje pauze, čak i izvan konkurencije “Kup fića” obojio je  atkrativan program  ovog trkačkog vikenda dodatnom nostalgijom nacionalne klase. I pored kiše, koja je nakratko prekinula trku, publika je do samog kraja  bodrila takmičare. U disciplini “Kup fića” pobednik je Savo Jančević.
    I ove godine ponovila se lepa slika viđena prošle godine, kada je ova trka organizovana prvi put posle šest godina pauze zahvaljujući doprinosu Auto-moto saveza Srbije, koji je vratio automobilizam pod svoje okrilje, gde mu je i mesto. AMSS daje punu podršku afirmaciji ovog sporta u zemlji i naših takmičara u međunarodnim okvirima. U taj poduhvat Auto-moto saveza Srbije veliki trud i napor uložili su i svi klubovi, ne samo u organizaciji i obezbeđenju staze, prethodno rekonstruisane zbog oštećenja.

    Na zadovoljstvo mnogobrojne publike, uz mnogo adrenalina,  ali i uz “grmljavinu motora”, na Ušću se nije desio nijedan incident i takmičenje je prošlo u odličnoj atmosferi i fer sportskoj borbi. Baš kao i u godini obnavljanja legendarne trke, pokazalo se  da je bezbednost publike i takmičara na Ušću na prvom mestu i to daje podsticaja da se standardi i kriterijumi obezbeđenja  visokorizičnih auto trka dodatno unaprede. Zbog toga će svaka naredna trka na Ušću biti sve bolja i sve posećenija.

    {gallery}galerije/usce2015-1{/gallery}

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •