•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • Obaveza dečjih sedišta PDF Štampa El. pošta
    sreda, 08 jul 2015 16:00

    U slučaju da putujete sa svojom ili tuđom decom, znajte pravila korišćenja dečjih sedišta u automobilu:

    Deca mlađa od 12 godina ne smaju da sede na prednjem sedištu, a ako je dete koje putuje i sedi na zadnjem sedištu niže  od 150 cm, po propisu samo sme da sedi u takozvanom busteru (dodatno ugrađeno sedište  bez naslona). Osim što je zakonom propisano, izuzetno je korisno jer u ovom sedištu  deci pojas ne dodiruje vrat pa u slučaju naglog kočenja čini ih bezbednim.

    Ako na put krećete sa detetom mlađim od 3 godine ne zaboravite da mu obezbedite bezbednosno sedište tj. korpu. Ukoliko je bezbednosni jastuk ( aer bag)  isključen ili nije fabrički ni ugrađen, korpu možete držati i na prednjem sedištu, ukoliko je postavite u suprotan smer kretanja vozila.

    Bezbednosna sedišta za decu koja se postavljaju u vozila moraju biti homologovana u skladu s jednoobraznim tehničkim uslovima i moraju da budu postavljena na način kako to preporučuju proizvođač dečjeg sedišta i proizvođač vozila. Homologaciona oznaka za dečja sedišta je ECER 44/04.

    Za tuđu decu koju ste poveli na put, ponesite overeno u sudu ili opštini, ovlašćenje roditelja, da su saglasni da deca sa Vama mogu prelaziti granicu. Crna Gora je jedina zemlja za koju deca ne moraju na granici da pokažu  pasoš, već granicu mogu da pređu uz zdravstvenu knjižicu, izvod iz matične knjige rođenih ili đačku knjižicu.

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •