•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • AMSS USPEŠNO ORGANIZOVAO 48. SRBIJA RELI PDF Štampa El. pošta
    ponedeljak, 21 septembar 2015 16:22

    [sigplus] Critical error: Image gallery folder galerije/48serbiarally is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

    U Užicu je od 18.-20. septembra, u organizaciji Auto moto saveza Srbije (AMSS) održan 48. ″Srbija reli, najprestižnije i najveće domaće takmičenje u automobilizmu, sa najdužom tradicijom u regionu jugoistočne Evrope.

    Uoči ceremonijalnog starta 48. ″Srbija relija, koji se zatim u subotu i nedelju vozio na užičkim stazama Vrela, Duboko i Lokva, na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili član gradskog veća Užica, Zoran Adžić, i u ime organizatora, zamenik generalnog sekretara AMSS, Dejan Stojić.

    Užice se ponosi Srbija relijem, rekao je Adžić na otvaranju relija u centru grada, naglašavajući da je ovo veliki događaj za automobilizam u Srbiji, grad i turističku ponudu ovog kraja.

    Zamenik generalnog sekretara AMSS Dejan Stojić, pre nego što je dao znak za start, odao je priznanje i zahvalio se svima koji su doprineli da se manifestacija “Srbija reli” održi. On je istakao da je velika čast voziti u Užicu, gradu koji je kolevka automobilizma, te da mu je posebno drago što je AMSS sačuvao ovu tradiciju. Na zadovoljstvo organizatora, ovo takmičenje sada predstavlja važan događaj u trkačkom kalendaru i svake godine privlači sve više takmičara i atraktivnih automobila iz našeg regiona, rekao je još Stojić poželevši takmičarima mnogo sreće.

    Na ovogodišnjem reliju učestvovalo je ukupno 25 domaćih i stranih posada, a poseban značaj i kvalitet takmičenju dalo je učešće vodećih takmičara u Evropskom reli trofeju, Murata Bostandžija iz Turske i Al Ketbi Rašida iz Dubajia.

    Na Centralnom gradskom trgu u Užicu u nedelju popodne su proglašeni pobednici 48. Srbija relija. Najuspešnijima su za postignute rezultate dodeljena priznanja i pehari. Posle dva dana vožnje, prvo mesto u genealnom plasmanu Evropskog reli trofeja pripalo je favoritu iz Turske, Muratu Bostandžiju, vodećem takmičaru na listi Evropskog reli trofeja koji je do titule prvaka u Užicu došao u pratnji suvozača Onura Vatansevera. Drugo mesto je zauzeo slovenac Turk Rok uz suvozačicu Martinu Lazar, i na trećem mestu je na ovogodišnjem reliju završio Georgi Vasiliev iz Bugarske sa suvozačem Stefanom Dobrovim.

    U Šampionatu Srbije na 48. Srbija reliju oba dana najuspešniji je bio Vladimir Zečević u pratnji suvozača Daria Konstantinovića.

    48. Srbija reli ove godine se boduje za Evropski reli trofej, Centralnoevropsku zonu, šampionat Srbije, šampionat BIH. Takmičenje, koje je bilo uzbudljivo, na momente, naročito na samom kraju i dramatično, ali bez incidenata, pored same staze pratili su mnogobrojni ljubitelji relija. Prvog dana, u subotu, vozilo se po sunčanom danu, dok u nedelju uprkos kiši koja je povremeno padala u užičkom kraju, pored samih staza Vrela, Duboko i Lokva, mnogobrojna publika je uživajući podržala učesnike 48. Srbija relija.

    Iz sezone u sezonu, ova manifestacija dobija na značaju zbog uticaja na razvoj automobilizma, sporta i turizma. Daleke 1967. godine održan je prvi "YU reli". AMSS je potom 1988. godine uspešno preuzeo organizaciju, a 2008. godine ovo takmičenje dobija novo ime -"Srbija reli".

    Tokom dva dana pretposlednjeg septembarskog vikenda pratili smo atraktivne vožnje i nadmetanja vozača i njihovih automobila. Kiša nije uticala na bezbednost relija ali je svakako otežala vožnju takmičarima.

    Ljubitelji automobilizma zaista su uživali u atraktivnoj vožnji na zahtevnim stazama užičkog kraja. AMSS se potrudio i obezbedio i ove godine staze budu privlačne i bezbedne za sve ljubitelje adrenalina, brze vožnje i atraktivnih automobila.

    {gallery}galerije/48serbiarally{/gallery}

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •