•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • KONFERENCIJA “BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA U LOKALNOJ ZAJEDNICI” PDF Štampa El. pošta
    utorak, 12 april 2016 08:45


    Od 13. do 16. aprila 2016. godine  u Kongresnom centru Zvezda u Vrnjačkoj Banji održava se 11. Međunarodna konferencija BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA U LOKALNOJ ZAJEDNICI – BSLZ, u okviru Decenije akcije za bezbednost saobraćaja na putevima 2011-2020.

    U organizaciji Kriminalističko-policijske akademije iz Beograda, Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Auto-moto saveza Srbije, Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, Fakulteta prometnih znanosti iz Zagreba, Nacionalnog tehničkog univerziteta iz Atine, Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, Udruženja za bezbednost saobraćaja Srbije, udruženja „Bezbednost saobraćaja u lokalnoj zajednici“, „Savet za bezbednost saobraćaja“, i drugih  nadležnih institucija iz zemlje, regiona i šire, uz podršku Ministarstva prosvete,  nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.
    Ovo je značajan događaj čija je misija, između ostalog, da se  stabilizuje i smanji prognozirani nivo smrtnosti u saobraćaju, porastom aktivnosti koja se sprovode na nacionalnom, regionalnom i globalnom nivou. Rezolucija usvojena povodom decenije akcije za bezbednost saobraćaja na putevima poziva na multisektorski pristup, koji uključuje saradnju akademskih institucija, privatnog sektora, civilnog društva, žrtava u saobraćaju, njihovih porodica i medija.
    BSLZ međunarodna konferencija spada u najznačajnije naučno-stručne skupove koji su posvećeni bezbednosti saobraćaja a koji se održavaju u regionu jugoistočne Evrope i među značajnije skupove na ovu temu u Evropi. Skup iz godine u godinu beleži porast interesovanja, broja autora, radova i učesnika. Očekuje se učešće više od 400 stručnjaka iz oblasti bezbednosti saobraćaja, među kojima se nalaze i učesnici  više od 10 zemalja  sveta.

    Mnogobrojnim učesnicima događaja biće predstavljeni najnoviji radovi najuglednijih stručnjaka iz Evrope, posebno iz regiona, kao i praktična iskustva u suočavanju sa izazovima rizika u saobraćaju. Biće prikazani i rezultati tradicionalnih istraživanja rizika u saobraćaju i raspodela rizika po lokalnim zajednicama u Srbiji, ali i sličnih istraživanja u drugim zemaljama.
    Među značajnim naučnim radovima koji će biti predstavljeni na ovom skupu, će izlagati dr Dragoslav Kukić iz Centra za motorna vozila (CMV) Auto moto saveza Srbije (AMSS),  u ukupno 5 radova, od kojih  dva autorska:

    1. REZULTATI PROJEKTA BRENČMARKING BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA LOKALNOM NIVOU
    2. UNAPREĐENJE BAZE PODATAKA O SAOBRAĆAJNIM NEZGODAMA U SKLADU SA “KADAS” PREPORUKAMA EVROPSKE KOMISIJE-ZNAČAJ U LOKALNOJ ZAJEDNICI.

    Učešćem u organizaciji, pokroviteljstvom i izlaganjem naučnih radova na ovoj  11. po redu konferenciji BSLZ, Auto-moto savez Srbije pokazuje da je neizostavna karika u lancu onih institucija države koje u Srbiji sa odgovrnošću vode računa  o  unapređenju  bezbednosti saobraćaja  u celoj zemlji.

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •