•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • Rezultati akcije “Ispravno vozilo - bezbedno vozilo” PDF Štampa El. pošta
    sreda, 14 decembar 2016 15:58
    U tradicionalnim akcijama ,,Ispravno vozilo - bezbedno vozilo”, koju je Auto-moto savez Srbije organizovao, zajedno sa Upravom saobraćajne policije MUP Republike Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda, u julu i novembru u 2016. godini je besplatno pregledano preko 10 000 vozila širom Srbije.
     
    AMSS ovu akciju već 27 godina organizuje dva puta godišnje, pred svaku letnju i zimsku turističku sezonu, kako bi što više vozača u Srbiji moglo da besplatno u AMSS proveri ispravnost svog vozila. Učešćem sve većeg broja vozača, podiže se broj tehnički ispravnih vozila, povećava bezbednost saobraćaja, sprečavaju  ljudske žrtve i utiče direktno na povećanje svesti o saobraćajnoj kulturi. 
    O značaju besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila najbolje govore dosadašnji statstički podaci AMSS. Kroz više od 10.000 tehničkih pregleda tokom 2016. godine u akcijama  “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”, utvrđeno je da je gotovo svako treće pregledano vozilo bilo neispravno. Statistika nam govori da je u novembru za 2% bilo više ispravnih vozila nego u julu. 
     
    Prema obradjenim podacima iz novembarske akcije, pokazalo se da od 5.000 pregledanih automobila, 37 % ima neku neispravnost. Nakon analize strukture kvarova neispravnih vozila, utvrđeno je da od pregledanih, čak 34% ima problem sa kočnicama, 12% sa sistemom za upravljanje, a kod 31% vozila nije potpuno ispravna svetlosna signalizacija.
     
    Podsetimo, u prethodnoj julskoj akciji od 5.000 vozila, neku neispravnost je imalo 39% pregledanih vozila, a najčešći problem su bili kod kočionog sistema i to u 37 % slučajeva, dok se 31 % neispravnosti odnosilo na uređaje za osvetljavanje puta, odnosno 16% na uređaje za upravljanje vozilom.
     
    Kao i do sada, za besplatnu proveru tehničke ispravnosti najviše su bili zainteresovani vlasnici starijih vozila koji već pretpostavljaju da postoji neki kvar. 
     
     
    Grafikon reztultata akcije održane od 04.07.-09.07.2016. godine:
     
     
    Grafikon reztultata akcije održane od 21.11.-26.11.2016. godine:
     
     
     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •