•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • Ministarstvo i AMSS održali reč: Besplatna ugradnja ručnih komandi za sve one kojima su neophodne PDF Štampa El. pošta
    petak, 31 mart 2017 14:56

    [sigplus] Critical error: Image gallery folder galerije/rucne_komande is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

    Na održanoj konferenciji za medije, u Hali 1 Beogradskog sajama, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Auto-moto savez Srbije predstavili su sertifikovane ručne komande za osobe sa invaliditetom za koje je Ministarstvo krajem prošle godine opredelilo sredstva, u okviru projekta ,”Jednaki u saobraćaju”, za nabavku, ugradnju i servis za sve one kojima su potrebne, a AMSS je omogućio da se u AMSS CMV izvrše besplatna ispitivanja i izdavanje uverenja potrebnog za registraciju ovih vozila. 
     
    Predsednik Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, Mihajlo Pajević, istakao je da je prošle godine pokrenuta kampanja kojom bi bilo omogućeno da ručne komande za osobe sa invaliditetom postanu ortopedska pomagala, a koju su Ministarstvo i AMSS prepoznali i obećali da će podržati. Danas je prvih 20 vozila članova Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije dobilo vaučere i zahvalan sam ministru Vulinu što je održao reč, kao i predsedniku AMSS Butuliji za sve što su uradili da zaista budemo jednaki u saobraćaju.
     
    Do danas su osobe sa invaliditetom prilagođavale automobile svojim potrebama samostalno, i bez obzira na njihovu snalažljivost takvo postupanje nije bezbedno i nosi sa sobom veliki rizik za sve učesnike u saobraćaju, čija nam je bezbednost na prvom mestu, istakao je predsednik AMSS, Mirko Butulija. Godinu dana od pokrenute inicijative, imamo rešenje problema, sertifikvane ručne komande i novoformirani AMSS CMV Centar za proveru vozačkih sposobnosti kako bi pomoću simulatora vožnje i uređaja za procenu vozačke sposobnosti dobili tačne podatke o neophodnom stepenu prilagođavanja za svakog pojedinca koji prođe testiranje, rekao je Butulija.
     
    Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, naglasio je ovom prilikom da osobe sa invaliditetom nisu ljudi sa posebnim potrebama, već osobe koje svoje potrebe zadovoljavaju na specifičan način, a zadatak države i društva jeste upravo da omogući zadovoljavanje tih potreba. Zahvaljujući AMSS, Srbija je jedina zemlja u regionu koja ima centar u kome je moguće vršiti ne samo proveru vozačkih sposobnosti osoba sa invaliditetom, već i vršiti njihovu obuku. U cilju ostvarivanja neophodnih uslova za bezbedno učešće u soabraćaju, besplatna ugradnja ručnih komandi će biti obezbeđena za sve one kojima su neophodne, istakao je Vulin.
     
    AMSS nastavlja rad na vraćanju mobilnosti osobama sa invaliditetom zajedno sa Međunarodnom automobilskom federacijom – FIA, u čemu ima punu podršku i Ministarstva za rad i Saveza paraplegičara i kvardiplegičara Srbije.
    {gallery}/galerije/rucne_komande/{/gallery}
     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •