•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • Završeno takmičenje osnovaca “Šta znaš o saobraćaju” PDF Štampa El. pošta
    nedelja, 28 maj 2017 06:04

    [sigplus] Critical error: Image gallery folder galerije/48drzavno is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

    U organizaciji AMSS, u petak 26. maja u Domu učenika Srednje železničke škole i u subotu 27. maja u Ledenoj dvorani hale Pionir, održano je 48. po redu, najstarije i najmasovnije takmičenje osnovaca “Šta znaš o saobraćaju”. Takmičenje poznavanja saobraćaja ujedno je izvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje se organizuje uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova I škola. Osnovci su pokazali svoje znanje i umeće takmičeći se prvog dana u teorijskom delu rešavanjem saobraćajnih testova, a potom i vožnji bicikla na poligonima spretnosti i praktičnog ponašanja, koji simuliraju saobraćajne situacije sa kojima se deca sreću u svakodnevnom životu.

    Generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev i predsednik Izvršnog odbora AMS Osiguranja Dejan Jevtić su uz prisustvo predstavnika Uprave saobraćajne policije MUP-a Republike Srbije Zlatka  Belencana, najuspešnijim učesnicima dodelili vredne nagrade i priznanja. Dva dečaka i dve devojčice, uzrasta 10-12 godina, sa najviše osvojenih bodova na ovom takmičenju, obezbedili su učešće na predstojećem Evropskom prvenstvu u organizaciji Međunarodne automobilske federacije (FIA), koje se ove godine održava u Albaniji.

    Najuspešnije na državnom takmičenju  u generalnom pojedinačnom plasmanu u kategoriji B ( uzrasta od 10 – 12 godina) bile su  devojčica Anica Čolović iz Zlatiborskog okruga, koja je zauzela 3. mesto. Drugo mesto pripalo je Ankici Čakajac iz Moravičkog okruga, a prvo mesto je osvojila Elena Stoja iz Južnobanatskog okruga.

    Najuspešniji kod dečaka na ovogodišnjem nacionalnom takmičenju bili su Petar Lukić  iz Sremskog okruga koji je zauzeo treće mesto, Jovan Nikolić iz Mačanskog okruga je zauzeo drugo mesto, dok je najuspešniji na ovogodišnjem državnom takmičenju bio Nikola Jović iz Nišavskog okruga.

    Kod devojčica u kategoriji C,  treće mesto podelile su  Anđela Prijović iz Ekipe Beograd 1 i Sofija Sarić iz Rasinskog okruga. Drugo mesto pripalo je Anji Šćopić iz Borskog okruga a najbolja u ovoj kategoriji bila je Miljana Veselinović iz Nišavskog okruga.

    U starijoj konkurenciji, kategoriji C kod dečaka, na trećem mestu je ove godine Vladan Ilić iz Zaječarskog okruga, na drugom mestu je Nikola Lukić iz Braničevskog okruga dok su na prvom mestu dva dečaka, Dušan Papulić iz Južnobanatskog okruga i Vladimir Stojmenovič iz Nišavskog okruga.

    U generalnom plasmanu ekipa, treće mesto na ovogodišnjem nacionalnom takmičenju pripalo je еkipi iz Južnobanatskog, drugo mesto učenicima iz Ekipe Beograd 1, dok je prvo mesto osvojila  ekipa iz Mačvanskog okruga.

    Posle današnjeg državnog takmičenja, Ekipu za Evropsko takmičenje čine: Elena Stoja (Južnobanatski okrug), Ankica Čakajac (Zlatiborski okrug), Veljko Potkonjak (Južnobanatski okrug) i Jovan Nikolić ( Mačvanski okrug).

    Nakon što je dodelio nagrade najuspešnijim učenicima, generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev je istakao da je projekat “Šta znaš o saobraćaju” izuzetno značajan jer predstavlja kontinuirani oblik saobraćajne edukacije dece, zahvaljujući kojoj AMSS razvija svest najmlađih o saobraćajnoj kulturi, što sigurno značajno doprinosi povećanju bezbednosti dece u saobraćaju.

    Predsednik Izvršnog odbora AMS Osiguanja, Dejan Jevtić, naglasio je da ova akcija već skoro pola veka dokazuje ispravnost strategije usmerene prema najmlađima. „Učenicima koji su današnjim znanjem i sposobnostima obezbedili plasman na predstojeće Evropsko prvenstvo želim da se ove godine vrate kao prvaci”, istakao je Jevtić.

    Specijalno priznanje za dugogodišnju saradnju i izuzetan doprinos u organizaciji i realizaciji ovog takmičenja dodeljeno je predsednici Društva nastavnika tehničkog obrazovanja, Aleksandri Grujić Jankuloski.

    Nakon ovog uspešno realizovanog nacionalnog finala uslediće Evropsko takmičenje, koje će se održati početkom septembra u Albaniji. Ekipa od dva dečaka i dve devojčice koji su se danas pokazali kao najuspešniji, predstavljaće Srbiju na ovom takmičenju, gde će u veoma jakoj konkurenciji vršnjaka iz čitave Evrope nasupiti kao jedni od favorita.

    {gallery}/galerije/48drzavno/{/gallery}

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •