•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • Uspešno završen jubilarni 50. Srbija reli PDF Štampa El. pošta
    nedelja, 24 septembar 2017 18:35

    [sigplus] Critical error: Image gallery folder galerije/uspesno_zavrsen_50_reli is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

    U Užicu je od 22-24. septembra, u organizaciji Auto moto saveza Srbije i Sportskog auto i karting saveza Srbije, a uz podršku AMS Osiguranja i Ministarstva omladine i sporta, održan jubilarni 50. Srbija reli, najprestižnije takmičenje u automobilizmu, sa najdužom tradicijom u regionu jugoistočne Evrope.

    Na ceremonijalnom startu 50. Srbija relija, koji se potom vozio u subotu i nedelju na užičkim stazama Vrela, Duboko i Lokva, na svečanom otvaranju video porukom obratio se predsednik FIA i specijalni izaslanik Generalnog sekretara UN, Žan Tod, kao i predsednik AMSS Mirko Butulija koji je otvorio trku. Njihove izjave  možete pogledati OVDE.

    Na ovogodišnjem reliju učestvovalo je ukupno oko 40 domaćih i stranih posada -  iz Bugarske i Turske, kao i posade iz Slovenije, Švedske i Gruzije.

    Na Centralnom gradskom trgu u Užicu u nedelju popodne su proglašeni pobednici 50. Srbija relija. Najuspešnijima su za postignute rezultate dodeljena priznanja i pehari. Posle dva dana vožnje, prvo mesto u genealnom plasmanu Evropskog reli trofeja pripalo je posadi iz Turske koju su činili vozač Avcioglu Orhan i suvozač Korkmaz Burcin. Drugo mesto je zauzela je posada iz Gruzije, Plamen Staykov i Kvaratskhelia David i na trećem mestu je na ovogodišnjem reliju završila je posada iz Bugarske koju su činili Iasev Ignat i Yordanov Yordan.

    U Šampionatu Srbije na 50. Srbija reliju oba dana najuspešniji je bio Rocco Gianluca i Jovan Isailovć. Na drugom mestu bili su Vladica Rabrenović i Peter Henell, dok su treću poziciju zauzeli
    Željko Milutinovic i Aleksandar Petričević.

    50. Srbija reli ove godine se boduje za Nacionalni šampionat, šampionat Centralno Evropske Zone, Balkanski reli trofej i  Evropski reli trofej. Lepo vreme omogućilo je mnogobrojnoj publici da uživa u uzbudljivoj vožnji užičkim krajem, a uz povremena odustajanja posada, sve je prošlo bez incidenata.

    Iz sezone u sezonu, ova manifestacija dobija na značaju zbog uticaja na razvoj automobilizma, sporta i turizma. Daleke 1967. godine održan je prvi "YU reli". AMSS je potom 1988. godine uspešno preuzeo organizaciju, a 2008. godine ovo takmičenje dobija novo ime -"Srbija reli".

    {gallery}galerije/uspesno_zavrsen_50_reli/{/gallery}

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •