•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • IN MEMORIAM - Mirko Butulija PDF Štampa El. pošta
    ponedeljak, 25 februar 2019 00:00

    Mirko Butulija

    MIRKO BUTULIJA

    (1976-2019)


    Rođen 19. septembra 1976. godine u Dubrovniku, Mirko Butulija je svoje detinjstvo proveo u Trebinju, odakle dolazi u Beograd da nastavi školovanje. Bio jedan od onih koji se na svakom polju nesebično predavao i ostvarivao zapažene rezultate.

    Od 2014. godine, za pet godina koliko je bio predsednik Auto-moto saveza Srbije, svojim predanim radom i kontinuiranim zalaganjem  uspeo je ne samo da očuva tradiciju, već i da podigne ugled naše organizacije u domaćim i međunarodnim okvirima i ostavi nam danas AMSS kao društveno najodgovorniju i poslovno najuspešniju organizaciju u Srbiji u oblasti automobilizma i saobraćaja.

    Kao čovek od umeća i autoriteta, uživao je veliko poverenje i ugled u međunarodnim organizacijama, čiji je AMSS član, o čemu svedoče i pozicije na kojima se nalazio. U 2017. godini je prvi u istoriji Balkana izabran za člana Upravnog odbora FIA Regije 1, a potom postaje i član Svetskog saveta za mobiliti i turizam FIA, jednog od dva najviša tela ove organizacije. Godine 2018. imenovan je i za člana Upravnog odbora FIA Međunarodne automobilske federacije Centralno-evropske zone, u kojoj se zalagao se za razvoj i popularizaciju auto-moto sporta u Srbiji.

    Pasionirani ljubitelj dvotočkaša, uživao je ugled i u FIM ,Međunarodnoj motociklističkoj federaciji, kao predsednik Moto saveza Srbije, a svoju strast delio je i sa pripadnicima moto kluba Stara Hercegovina, koji je osnovao u Srbiji.

    Kao diplomirani ekonomista, Butulija je bio i član Izvršnog odbora u “AMS Osiguranje” a.d.o. i uvaženi član Upravnog odbora Udruženja osiguravača Srbije.

    U 2014. godini Butulija biva izabran za predsednika rukometnog kluba “Crvena zvezda” koji posle devetogodišnje pauze uzima trofej i osvaja Kup Srbije, te preuzima funkciju potpredsednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

    Poreklom Hercegovac, Butulija je radio na očuvanju tradicije i običaja rodnog kraja, kroz Udruženje Trebinjaca “Jovan Dučić” Beograd, u kom je obavljao funkciju potpredsednika.
    Iza sebe je ostavio suprugu i četvoro dece.

    Komemoracija povodom smrti predsednika Auto-moto saveza Srbije Mirka Butulije biće održana u utorak 26. februara u 11 časova u Skupštini grada Beograda, u ulici Dragoslava Jovanovića 2, nakon koje sledi poslednji ispraćaj na Novom groblju u ulici Ruzveltova 50, sa početkom u 13:30 časova.
    Opelo će biti održano u sredu 27. februara u 14 časova u gradskoj kapeli u Bileći. Sahrana će se obaviti na groblju u selu Mosko, Trebinje, u 15 časova.

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •