Rezultati letnje akcije “Ispravno vozilo-bezbedno vozilo” Štampa

Rezultati tradicionalne letnje  akcije AMSS “Ispravno vozilo-bezbedno vozilo, koju  već 26 godina AMSS organizuje sa Upravom saobraćajne policije MUP Republike Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda, pokazali su da, od 5.000 besplatno pregledanih automobila, 39% ima neku neispravnost.

Nakon analize strukture kvarova neispravnih vozila, utvrđeno je da čak 33% ima problem sa kočnicama, 14% sa sistemom za upravljanje, a kod 34% automobila nije potpuno ispravna svetlosna signalizacija. Manje od 10 odsto kvarova se odnosi na sistem za vuču, gasove i ostalo.
Podsetimo, u prethodnoj akciji od sličnog broja pregledanih vozila, neku neispravnost je imalo 38%  a najčešći problem su bili uređaji za zaustavljanje i to u 33% slučajeva, dok se 34% odnosilo na uređaje za osvetljavanje, odnosno 14% na uređaje za upravljanje.

Kao i do sada, za besplatnu proveru tehničke ispravnosti najviše su bili zainteresovani vlasnici starijih automobila koji već pretpostavljaju da postoji neka neispravnost na njihovom vozilu.

Važno je da ovu akciju uvek iskoristi što veći broj vozača jer se brojem tehnički ispravnih vozila povećava bezbednost saobraćaja i sprečavaju se ljudske žrtve.