Greška
Za vikend Velika Nagrada Kruševca u Motokrosu i kružna trka na Ušću Štampa

[sigplus] Critical error: Image gallery folder galerije/auto_trka_na_uscu is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

 

 

U prostorijama Auto-moto saveza Srbije je održana konferencija za medije na kojoj je najavljen spektakularan sportski vikend za sve ljubitelje auto i moto sporta.

Tokom vikenda, 17. i 18. juna, na stazi Globare, u blizini Kruševca, održaće se Evropski šampionat u Motokorsu “Velika Nagrada Kruševca 2017”, za koji je do sada prijavljeno 120 takmičara iz 12 zemalja Evrope, dok će se u isto vreme na legendarnoj stazi Ušće održati kružna auto trka “Nagrada Beograda”, koja se boduje za nacionalni šampionat Srbije i na kojoj će učestvovati preko 80 takmičara.

Tim povodom prisutnim medijima obratili su se predsednik AMSS, Mirko Butulija, pomoćnik predsednika za moto sport Božidar Mihailović, predsednik Sportskog auto i karting saveza Srbije, Staniša Lazarac.

 

Drago mi je što smo u prilici da svim ljubiteljima, kako auto, tako i moto sporta, priredimo pravi sportski vikend. Uz napore koje AMSS ulaže u ove grane sporta, kako bi zadovoljili sve kriterijume koje međunarodne organizacije nalažu, ali i potrebe samih takmičara, siguran sam da će publika uživati, istakao je Butulija, istovremeno se zahvalivši na podršci Ministarstvu omladine i sporta, Gradu Beogradu i Gradu Kruševcu, u saradnji sa kojima je obezbeđen besplatan ulaz za sve ljubitelje auto i moto trka.

 

Evropski šampionat u Motokorsu koji se vozi na stazi koja je svrstana među tri najbolje u Evropi, duga 1.850 metara, sa 12 skakaonica, predstavlja spektakularan prizor, kako za takmičare, tako i za posetioce, rekao je Bozidar Mihailović. Staniša Lazarac je istakao da nas na Ušću očekuje još jedna trka krajem avgusta ove godine, koja se boduje i za Šampionat Centralno Evropske Zone, te da kao i svake godine očekuje veliki broj posetilaca ljubitelja, brze vožnje.

{gallery}/galerije/auto_trka_na_uscu/{/gallery}