AUTO - MOTO SAVEZ SRBIJE

Besplatno podeljeno 100 Super članskih paketa AMSS damama sa Savskog venca

U svečanoj sali Gradske opštine Savski venac danas je organizovana besplatna podela AMSS Super članskih paketa ženama vozačima sa prebivalištem na teritoriji ove opštine, a u sklopu akcije Gradske opštine Savski venac i Auto-moto saveza Srbije -  Super članski paket AMSS besplatno za dame sa Savskog venca. Tim povodom podeljeno je stotinu članskih paketa, a prisutnima su se obratili predsednica Gradske opštine Savski venac, Irena Vujović i generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije, Milan Nikolić.

Predsednica Opštine Savski venac Irena Vujović, inicijator akcije, istakla je važnost prepoznavanja svakodnevnih problema i vanrednih situacija u kojima žene mogu da se zateknu. “Opština Savski venac poznata je po tome što veliku pažnju poklanja ženama i trudi se da svakodnevno, u svakom segmentu, poboljša njihov kvalitet života u zajednici. Ovo je jedna od mnogobrojnih besplatnih akcija koje opština Savski venac redovno organizuje i drago mi je što je Auto-moto savez Srbije prepoznao naše napore da ženama olakšamo život. Žene veoma brižljivo vode računa o sebi i o svojim vozilima, baš kao što brinu o porodici i ova akcija je naš doprinos njihovim naporima”, dodala je Irena Vujović.

“Drago mi je da sam ovde sa vama da upoznam nove članove najvećeg nacionalnog udruženja, a posebno mi je drago što nove članove čini lepši i nežniji pol. To je ono što nam nedostaje. Pohvaljujem incijativu opštine koja brine o sugrađankama i predsednicu koja je svesna benefita ove kartice”, rekao je Nikolić i dodao: “Žene, vi ste zvanično bolji vozači od muškaraca u Srbiji, to su činjenice. Ukoliko uzmemo 2018. godinu, u samo 20 odsto saobraćajnih nezgoda su učestvovale žene. Žene su se osamostalile u svim životnim sferama, pa i kao vozači. Jedino polje gde to nije tako jeste kada se u vožnji desi neki defekt. Sada vam je opština obezbedila i to da o vama neko brine u narednih godinu dana. Ukratko, bezbedne ste kako u Srbiji tako i u Evropi pozivom na broj telefona 1987. Još jednom, dobrodošli u najveće udruženje vozača i hvala opštini Savski venac i predsendici na ovoj divnoj inicijativi”, istakao je generalni sekretar AMSS Milan Nikolić.

Akcija je trajala od 4. do 11. oktobra 2019. godine, tokom koje su žene vozači sa prebivalištem na teritoriji Opštine Savski venac svoje prijave slale na naznačenu mejl adresu koja je bila dostupna na sajtu opštine i društvenim mrežama. Stotinu najbržih nagrađeno je Super članskim paketom AMSS za besplatnu pomoć i usluge na putu u zemlji i inostranstvu.

INFO I POMOĆ: 1987