KACIGA GLAVU ČUVA – ZAJEDNIČKA AKCIJA AMSS i MUP-a RS

Na platou ispred Starog Dvora u Beogradu, 28. 03. 2022. je povodom početka sezone vožnje motocikala održana promocija akcije “Kaciga glavu čuva”, koju će u narednih nekoliko meseci sprovoditi Auto-moto savez Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova, podelom kaciga vozačima mopeda i motocikala u pet gradova u Srbiji – Valjevu, Smederevu, Kraljevu, Nišu i Novom Sadu“.

Promociji su prisustvovali ministar policije Aleksandar Vulin i generalni sekretar AMSS Milan Nikolić.


Ministar unutrašnjih poslova, Aleksandar Vulin, je istakao da kod motociklista kao najugroženijih učesnika u saobraćaju svaki pad sa vozila može da bude fatalan. Zato je apelovao na sve vozače, da obrate posebno pažnju na motocikliste i mopediste, a da i oni sami moraju da poštuju saobraćajne propise i koriste zaštitnu opremu.


“Proleće i lepo vreme donose početak moto sezone i veći broj dvotočkaša u saobraćaju. Da nam se prolećni dani ne bi pretvorili u tragediju i da bismo se vratili svojim najmilijima živi i zdravi, moramo biti odgovorni i savesni. Svaka smrt u saobraćaju može biti izbegnuta. Molim sve učesnike u saobraćaju, posebno vozače motocikala, da budu oprezni i da ne voze neprilagođenom brzinom ili pod dejstvom alkohola i opijata“, istakao je još ministar policije Aleksandar Vulin.


Motociklistima je ministar policije poručio da ne dozvole sebi da važnost nošenja kacige shvate tek kada se nešto loše dogodi, a da uvek treba da imaju na umu da je stavljanje kacige najvažnija stvar koju treba da urade pre nego što sednu na motor.
Generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije, Milan Nikolić, je na promociji akcije “Kaciga hlavu čuva” istakao da AMSS tradicionalno posebnu pažnju posvećuje motociklistima koji predstavljaju jednu od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju, dodavši da AMSS kao najveće udruženje vozača u našoj zemlji već čitav vek brine o svim učesnicima u saobraćaju uz napomenu da se na ovaj način samo nastavlja tradicionalna akcija AMSS ,,Kaciga glavu čuva”.


„Auto-moto savez Srbije je drug na drumu svim motociklistima i kroz članske pakete za pomoć na putu, sa pogodnostima i uslugama koje su dostupne 24/7, 7 dana u nedelji na svakoj lokaciji u Srbiji pozivom na broj 1987“, poručio je na kraju generalni sekretar AMSS Milan Nikolić.

INFO I POMOĆ: 1987