AUTO - MOTO SAVEZ SRBIJE

“Nagrada Kraljeva 2019” se održava za vikend, 13. i 14. jula 2019. godine

(U Beogradu, 10.07.2019.) Danas je u prostorijama Auto-moto saveza Srbije održana konferencija za medije povodom najave takmičenja “Nagrada Kraljeva 2019”, koje se za vikend 13. i 14. jula 2019. godine, u organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS), Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS) i Moto saveza Srbije (MSS) a uz pokroviteljstvo Grada Kraljava, vozi na čuvenoj stazi vojnog poligona Beranovac u Kraljevu. Nakon dugog niza godina automobilisti i motociklisti će se ponovo naći zajedno istog vikenda na stazi, te su se tim povodom predstavnicima medija obratili predsednik AMSS Dejan Stojić, predsednik SAKSS Staniša Lazarac, kao i pomoćnik predsednika AMSS za moto sport Božidar Mihailović.

Zajednička trka poslednji put vozila se na stazi Beranovac još davne 2002. godine i posebno mi je drago što mogu ponovo da najavim jedan veliki spektakl koji će se održati ovog vikenda u Kraljevu. Danas pokazujemo slogu automobilista i motociklista, i to je pravi put u kom treba da idemo, ne razdvajajući auto i moto publiku. Pozvao bih sve one koji vole da se pokazuju na saobraćajnicama i trkaju na ulicama, da se prijave u jedan od dva saveza, izvade licencu i pokušaju da se takmiče na zatvorenim stazama, gde je pre svega bezbedno. Početkom ove godine imali smo veliki broj nastradalih motociklista i ja kao predsednik AMSS ponovo apelujem da se smanji brzina, rekao je Stojić dodavši da je dužina staze koju voze automobilisti 5.400 metara, dok će motociklisti voziti mali krug od 2.100 metara.

Zahvalio bih se Auto-moto savezu Srbije, Moto savezu Srbije i gradonačelniku Grada Kraljeva, što su svi zajedno uložili napore da napravimo ponovo auto i moto spektakl i omogućimo građanima da vide jednu pravu manifestaciju. Očekujemo veliki broj, kako domaćih, tako i takmičara iz susednih zemalja, a kako je ulaz na stazu besplatan, pozvao bih sve da dođu u što većem broju i provedu uzbudljiv vikend, istakao je predsednik SAKSS Staniša Lazarac.

Pomoćnik predsednika AMSS za moto sport, Božidar Mihailović, istakao je da je “Nagrada Kraljeva 2019” treće takmičenje po redu za šampionat u dve discipline – ROAD RACING  i MOTO CLASSIC, a da će se u disciplini MOTO CLASSIC čak bodovati i za Balkanski šampionat. Značajna je uloga zajedništva unutar Auto-moto saveza Srbije i, sa druge strane, Grada Kraljeva koji je domaćin. Ne smemo zaboraviti da je Kraljevo nekada bilo domaćin i Evropskog šampionata u motociklizmu i da je staza Beranovac bila najbolja staza u Srbiji, dodao je Mihailović.

Petak 12. jul rezervisan je za verifikaciju i tehnički prijem, a u subotu su predviđeni treninzi za sve takmičare na dva i četiri točka. Trke su na programu u nedelju, 14. jula, kada će na stazu najpre izaći motociklisti, a potom i automobilisti.
 
Sportski spektakl koji će okupiti brojne ljubitelje auto i moto sporta na jednom mestu, za koji se prijavilo više od stotinu takmičara, boduje se za Nacionalne šampionate Srbije koji se voze u auto i moto sportu.

INFO I POMOĆ: 1987