AUTO - MOTO SAVEZ SRBIJE

Osnovci iz Srbije osvojili 3. mesto na 34. FIA Evropskom takmicenju u poznavanju saobraćaja

Reprezentacija AMSS osvojila je 3. mesto na 34. FIA Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja, koje se održava od 12. do 15. septembra u Ženevi, Švajcarska, u organizaciji Svetske automobilske federacije (FIA) i kluba domaćina Auto-moto saveza Švajcarske (TCS).

Reprezentacija AMSS, sastavljena od četvoro najboljih osnovaca iz Srbije koji su pobedili na svim nivoima takmičenja “Šta znaš o saobraćaju”, koje AMSS tradicionalno organizuje već 50 godina: Lana Vujinović, Milica Milatov, Stefan Živanov i Andrej Todorović, predvođena stručnim timom AMSS i svojim nastavnicima, osvojila je bronzano odličje u jakoj konkurenciji klubova iz 22 evropske zemlje, ostvarivši ukupno 575 poena.

Odlučivalo je znanje i umeće prikazano na teorijskom i praktičnom delu takmičenja, koji obuhvataju rešavanje saobraćajnih situacija u predviđenom vremenu, kao i praktični ispit spretnosti na kome deca vešto savladavaju najraznovrsnije prepreke vozeći svoje bicikle.

Kao jedinstven projekat iz oblasti bezbednosti dece u saobraćaju, projekat AMSS “Šta znaš o saobraćaju” je uvršten u Kalendar takmičenja Ministarstva prosvete i nauke Republike Srbije. Ove godine preko 200 hiljada osnovaca učestvovalo je na takmičenju, a predan rad na prevenciji i bezbednosti u saobraćaju rezultirao je tradicionalno dobrim plasmanima: titulom prvaka Evrope (2007, 2013 i 2014), kao i prošlogodišnjom i ovogodisnjom bronzom.

Naredno, 35. FIA Evropsko takmičenje održaće se 2020. godine u Zadru, Hrvatska.

INFO I POMOĆ: 1987