Svečani prijem za osnovce u Vladi Srbije

AMSS reprezentativci osvojili prvo mesto na Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić primio je danas delegaciju AMSS na čelu sa generalnim sekretarom Milanom Nikolićem, kao i učenike i nastavnike koji su osvojili prvo mesto na 35. Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja, održanom u Zadru od 24. do 27. septembra.

U pobedničkom timu bili su Hana Ćirić i Lazar Đukanović (12 godina, OŠ „Dositej Obradović“, Omoljica), Mina Gladović (11 godina, OŠ „Kadinjača“, Loznica) i Jonatan Zakić (12 godina, OŠ „Đorđe Jovanović“, Novo Miloševo).

„Ponosan sam na naše učenike, koji su uz podršku svojih nastavnika, na međunarodnom takmičenju svojim znanjem o saobraćaju pobedili svoje vršnjake iz 19 zemalja i tako zauzeli prvo mesto. Zahvaljujući Auto-moto savezu Srbije, koji više od pola veka u saradnji sa Društvom nastavnika tehničkog obrazovanja organizuje takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“, učenici imaju mogućnost i da se na ovaj način upoznaju sa saobraćajnim propisima. Takođe, u programima za osnovnu školu, kroz različite predmete i programe, učenici obrađuju različite teme koji se odnose na bezbednost u saobraćaju“, rekao je ministar Ružić.

„Veoma nas je obradovala vest o uspehu AMSS reprezentacije. Srbija je ove godine osvojila prvo mesto, u izuzetno jakoj konkurenciji i upravo je taj rezultat pokazatelj našeg kontinuiranog rada u edukaciji, ne samo ove šampionske četvorke, već i više od 300.000 dece, koliko svake godine prođe kroz ciklus takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“. Nastavljamo da učimo i usmeravamo najmlađe da poznaju saobraćajna pravila i propise, i još važnije da se tih pravila pridržavaju, čime dajemo dodatni doprinos bezbednosti u saobraćaju“, istakao je tom prilikom generalni sekretar AMSS Milan Nikolić.

Prijemu su prisustvovali nastavnici: Dušan Todorović (glavni trener koji je pripremao ekipu za evropsko takmičenje), Miodrag Tasić, Željko Nikolić i Dragan Nađalin.

Učenici koji su pobedili na evropskom takmičenju koje organizuje međunarodna organizacija FIA, čiji je AMSS član, pobednici su republičkog takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“.

 

INFO I POMOĆ: 1987