AUTO - MOTO SAVEZ SRBIJE

Završeno prijavljivanje za 52. Srbija reli - prijavilo se čak 55 posada

Četvrtak 12. septembar bio je poslednji dan za prijave za 52. Srbija reli, koji se boduje za Evropski reli trofej, Šampionat Srbije, Šampionat Bugarske. Kada je "crta podvučena", stiglo se do brojke od čak 55 prijavljene posade, iz Srbije, Bugarske, Mađarske, Turske, Švedske, Hrvatske, pa čak i Japana! Ovakva impozantna cifra nagoveštava da nas u Vrnjačkoj banji i na terenima u okolini, na obroncima Goča i Kopaonika, očekuje pravi mali reli spektakl za sve ljubitelje relija.

Našim navijačima je svakako najinteresantniji povratak Dušana Borkovića na reli staze, posle 10 godina pauze, pošto će naš as voziti "škodu fabiju R5 Evo". Pored njega, na listi su još dve identične "fabije R5", Bugarina Angelova i Mađara Puškadija.

Impozantna je i brojka od čak sedam automobila R2 specifikacije, kao i uvek atraktivne R3 reli sprave. Raduje i veliki broj prijavljenih posada u klasi 2.000 kubika grupe N, ali i veliki broj "malih" reli automobila, u klasi 1.600 i 1.400 kubika zapremine, bilo da se radi o specifikacijama grupe "A" ili "N".

Narednih dana pisaćemo detaljnije o favoritima, ali i svim prijavljenim posadama, uz podsetnik da 52. Srbija reli startuje u petak, 27. septembra u 21:01 čas iz centra Vrnjačke banje, potom se u subotu i nedelju, 28. i 29. septembra vozi 14 specijalnih ispita, a prva posda stiže u nedelju na cilj u centar Vrnjačke banje, očekivano vreme najbolje posade je 15:50 časova.

INFO I POMOĆ: 1987