Na putu - Na putu Srbija - Pomoć na putu

UKOLIKO VAM JE POTREBNA POMOĆ NA PUTU POZOVITE IZ SRBIJE BROJ 1987 ILI IZ INOSTRANSTVA BROJ +381 11 3331200 NAŠ OPERATIVNI CENTAR DOSTUPAN JE SVIM VOZAČIMA 24/7 SVAKOD DANA U NEDELJI!

 

Pomoć na putu se iz AMSS Operativnog centra pruža našim članovima i članovima stranih auto-klubova sa kojima je AMSS ostvario međunarodnu saradnju.

U slučaju potrebe pomoći na putu u zemlji i inostranstvu, članove upozoravamo da je veoma važno da odmah pozovu AMSS dežurni Operativni centar 1987,  i prepuste nama organizaciju besplatne pomoći na putu ili šlepovanje. Samo tako se mogu koristiti privilegije članstva, a jedino tako vozači neće rizikovati da budu eventualno prevareni ili oštećeni.

Privilegije su utvrđene pravilnikom o članstvu i međunarodnim ugovorima i važe u Srbiji i kontinentalnom delu Evrope. AMSS besplatnu pomoć pruža u obimu propisanom članstvom.

Iza broja Operativnog centra 1987 , odnosno za pozive iz inostranstva +381 11 3331200, danonoćno dežura stotine ljudi i mobilnih ekipa, uvek spremnih da svima koji pozovu pruže efikasnu pomoć u najkraćem mogućem roku. Dispečeri Službe pomoći i informisanja, u AMSS Operativnom centru dežuraju svakog dana u godini 24 sata dnevno. Po prijemu poziva savetuju vozače i organizuju:

 • Pomoć na putu
 • Popravku na putu ukoliko je moguća iz vozila SPI
 • Šlepovanje vozila AMSS šleperima i šleperima partnera
 • Savetuju najbolju rutu
 • Savetovati kako izbeći gužve zbog radova i zastoje
 • Usmeravaju na najbližu adresu za tehnički pregled, popravku, ispitivanje vozila, međunarodna dokumenta i učlanjenje u AMSS
 • Informišu o najbližem alternativnom graničnom prelazu

U Srbiji na lokacijama ključnim za odvijanje saobraćaja  dežuraju vozila za pomoć i šlepovanje, i svakog trenutka po pozivu broja 1987, spremna su da prema instrukciujama iz AMSS Operativnog centra krenu u pomoć. Vozila su opremljena savremenom opremom za dijagnostikovanje i otklanjanje kvarova na licu mesta ili šlepovanje havarisanih, oštećenih ili neispravnih vozila. Sa Auto-moto savezom Srbije sarađuje više desetina partnera, zato AMSS Operativni centar ima na raspolaganju oko stotinu vozila za pomoć na putu i šlepovanje, i garantuje da je u najkraćem mogućem roku biti na traženoj adresi.

Za pozive iz inostranstva, (potrebno je pozvati broj +381 11 3331200),  pomoć na putu isključivo organizuje AMSS Operativni centar,  i tada u saradnji sa nacionalnim evropskim klubovima u kontinentalnoj Evropi, organizuje da njihove službe pružaju pomoć AMSS članovima.

Broj 1987 i AMSS Operativni centar, otvoren je i za sve vozače koji nisu članovi AMSS.
Oni koji nisu članovi, takođe mogu koristiti usluge pomoći na putu i šlepovanje, prema AMSS cenovniku usluga.
Informacije važne za sve učesnike u saobraćaju dostupne su svim građanima, AMSS članovima i ostalim vozačima, koji iz bilo kog razloga, problema, nedomice ili pitanja o saobraćaju pozovu broj 1987.

Stanje na putu

U Operativnom centru AMSS, kontinuirano tokom dana sublimiraju se informacije i izveštaji saobraćajne i granične policije, JP ”Putevi srbije”, Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) i privrednih društava. Te informacije, zajedno sa svim ostalim informacijama koje su na raspolaganju našem sistemu, u redovnim dnevnim izveštajima se distribuiraju nacionalnim i regionalnim medijima, TV i radio stanicama, a na usluzi su i svim ostalim medijima i građanima.

Iz Operativnog centra Auto-moto saveza Srbije kroz TV i radio emisiju “Stanje na putevima”, snimljenu u sopstvenom moderno opremljenom studiju i montiranu u sopstvenoj produkciji, u različitim formatima, pisanim izveštajima ili audio i video snimcima nekoliko miliona gledalaca i slušalaca svakodnevno, preko elektronskih medija i društvenih mreža, informiše i savetuje o situaciji i stanju na putevima Srbije.

Vanredno prema potrebi tokom 24 časa, iz studija Operativnog centra iz sedišta AMSS, najznačajniji mediji u zemlji uključuju reportere direktno u svoje najgledanije emisije i programe i informišu javnost, pružajući najvažnije, najnovije i korisne informacije za odvijanje bezbednog saobraćaja na putevima širom zemlje.

Od ranih jutarnjih sati, se na našem YouTube kanalu svakodnevno postavlja emisija “Stanje na putevima” koju koriste brojni mediji i koja sadrži osnovne informacije, savete i izveštaje o:

 • Vremenskim prilikama koje nas očekuju
 • Stanju na putevima,
 • Radovima,
 • Zastojima,
 • Preusmerenjima,
 • Odronima,
 • Pojavi magle ili dima
 • Specifičnim nastalim aktuelnim, vanrednim i redovnim uslovima u saobraćaju
 • Mogućim zastojima i frekvenciji vozila na graničnim prelazima,
 • Stanju na naplatnim rampama

Emisija “Stanje na putevima” se redovno ažurira i na našem sajtu, a možete je pogledati ovde.

INFO I POMOĆ: 1987