Šta znaš o saobraćaju
Bezbednost - Domaći projekti - ŠZOS

Šta znaš o saobraćaju 2017

48. Gradsko takmičenje "Šta znaš o saobraćaju"

U subotu 13. maja 2017. u Beogradu i 29 okruga Srbije od 09. časova održava se 48. okružno takmičenje „Šta znaš o Saobraćaju“ (ŠZOS).
Na njemu će učestvovati najuspešniji osnovci sa opštinskih takmičenja koji će se u subotu na okružnim i gradskom, boriti za plasman na državno takmičenje koje će se se održati 26. i 27. maja. u Beogradu.

48. Gradsko takmičenje ŠZOS

U organizaciji AMSS u Pionirskom gradu u Beogradu, i  29 okruga u Srbiji, uspešno je održano 48. po redu najstarije i najmasovnije domaće učeničko takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”. U 09.00 počelo je takmičenje u teorijskom delu, rešavanjem saobraćajnih testova, i u 10.00 nadmetanje u vožnji bicikala na poligonu spretnosti, odnosno na poligonu praktičnog ponašanja koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se deca sreću u svakodnevnom životu.

Generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev istakao je na proglašenju pobednika, da su naša deca više puta u protekloj deceniji u evropskom takmičenju “Šta znaš o saobraćaju” bila evropski prvaci, što govori o tome, da dosadašnji predan rad nastavnika, dece i organizatora, u kontinuitetu donosi dobre plasmane na međunarodnim nastupima. On je poželeo da se ove godine dobro pripreme i pokušaju  ponovo da odbrane boje Srbije i predstave našu zemlju u najboljem mogućem svetlu.

AMSS i AMS Osiguranje godinama uspešno zajednički organizuju akciju “Šta znaš o saobraćaju” što dokazuje da kao društveno odgovorne institucije značajno doprinose razvoju svesti o saobraćajnoj kulturi kod najmlađih u našoj zemlji. Zato ćemo se i dalje, iz godine u godinu, truditi da ovo takmičenje bude još masovnije, odnosno da uključimo što više škola iz Srbije i Beograda, rekao je Dejan Jevtić, predsednik Izvršnog odbora u AMS Osiguranju, dodelivši nagrade najboljima na gradskom takmičenju.

Najuspešniji u generalnom plasmanu u ekipnom delu gradskog takmičenja pokazali su se osnovci sa Zvezdare. Drugi po uspehu su takmičari sa Novog Beograda, a na treće mesto su se plasirala deca osnovnih škola iz Grocke.

U pojedinačnom nadmetanju za učešće u nacionalnom finalu, koje će se u Beogradu održati 26. i 27. maja, u ekipu Beograd 1 plasirali  su se učenici Anđela Prijović sa Zvezdare ( C ), Mirko Tomović iz Obrenovca ( C ), Teodora Sekešan sa Novog Beograda ( B ) i Nemanja Tomović iz Obrenovca ( B ),  dok su mesto u ekipi Beograd 2 svojim rezultatom obezbedili učenici sa Zvezdare Ana Andrejević ( C ), Nemanja Mitrović ( C ), Andrija Ilić ( B ) i Vanja Nedeljkov iz Surčina ( B ).

Posle nacionalnog finala, najbolje plasirani učenici iz grupe B (uzrast 10 - 12 godina) predstavljaće Srbiju na Evropskom FIA (Svetska automobilska federacija) prvenstvu, koje se ove godine održava početkom septembra u Albaniji.

Ovo takmičenje poznavanja saobraćaja ujedno je i zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje je i ove godine održano uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora.

Pojedinačni plasman (.pdf)

PlasmanB (.pdf)

PlasmanC (.pdf)

Generalni plasman (.pdf)

48. Republičkog takmičenja "Šta znaš o saobraćaju."

AMSS organizuje 48. državno takmičenje „Šta znaš saobraćaju“ u petak i subotu, 26. i 27. maja u Beogradu. Takmičenje će se održati u petak u teorijskom delu, rešavanjem testova saobraćajnih propisa, u Domu učenika srednje železničke škole u u lici Zdravka Čelara 14. U subotu u praktičnom delu, učenici će se na poligonima spretnosti i praktičnog ponašanja takmičiti u Ledenoj hali Pionir, u ulici Čarli Čaplina 39.

Učenici i nastavnici će za vreme takmičenja biti smešteni u Domu učenika srednje železničke škole, u ulici Zdravka Čelara 14, u Beogradu.

Posle nacionalnog finala, najbolje plasirani učenici iz grupe B (uzrast 10 - 12 godina) predstavljaće Srbiju na Evropskom FIA (Svetska automobilska federacija) prvenstvu, koje se ove godine održava početkom septembra u Albaniji.

Ovo takmičenje poznavanja saobraćaja ujedno je i zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, i održava se uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora.

Rezultati 48. republičkog takmičenja  "Šta znaš o saobraćaju."

Generalni plasman (.pdf)

Pojedinačni plasman (.pdf)

INFO I POMOĆ: 1987