AUTO - MOTO SAVEZ SRBIJE

Šta znaš o saobraćaju
Bezbednost - Domaći projekti - ŠZOS

Šta znaš o saobraćaju 2020

51. tradicionalno takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“

Sta znas o saobracajuAuto-moto savez Srbije ove godine po 51. put organizuje tradicionalno takmičenje učenika osnovnih škola u poznavanju saobraćaja, koje se održava kao zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora.

AMSS je odredio sledeće termine za održavanje takmičenja, i oni se nalaze u Kalendaru takmičenja učenika za školsku 2019/2020. godinu

  • do 31. marta - školska takmičenja
  • 25. april - opštinska takmičenja
  • 10. maj - okružna takmičenja i gradsko takmičenje u Beogradu
  • 22. i 23. maj - Državno takmičenje, Beograd.

Po održavanju Državnog takmičenja, najbolje plasirani učenici iz grupe B (uzrast 10-12 godina) - dve devojčice i dva dečaka - predstavljaće Srbiju na Evropskom FIA takmičenju koje se ove godine održava u septembru u gradu Zadar u Hrvatskoj. Učenici su, prema pravilniku, podeljeni u tri starosne grupe: A (najmlađi), B (rođeni 2008 . 2009. i 2010. godine) i C (rođeni do 2007. godine). Oni se takmiče u teorijskom delu, rešavanjem saobraćajnih testova, kao i u vožnji bicikala na poligonu spretnosti, odnosno na poligonu koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se sreću u svakodnevnom životu. Pre početka organizovanja takmičenja, potrebno je da se svi učesnici takmičenja (neposredni organizatori, nastavnici i učenici) upoznaju s Pravilnikom takmičenja “Šta znaš o saobraćaju”.

Linkovi:

Za dodatne informacije:

Auto-moto savez Srbije
Beograd, Ruzveltova 18
Telefon: 011 / 333 11 14
e-mail: [email protected]

 
INFO I POMOĆ: 1987